Heinolan radalle turvalaitteet vielä tänä vuonna

Heinolan radan tasoristeykset saavat turvalaitteet vielä tämän vuoden aikana. Vaarallisimmat risteykset Liikennevirasto varustaa puomeilla, useimmat vain varoitusvaloilla.

- Pyrkimyksenä on, että hanke saadaan käyntiin ja toimenpiteitäkin tehtyä jo tänä vuonna. En uskalla luvata, että se saadaan täysin valmiiksi, mutta iso osa on tavoitteena saada tehtyä, sanoo Liikenneviraston Itä-Suomen kunnossapidon aluevastaava Seppo Mikkonen.

Mikkonen ennakoi, että Heinolan radan turvallisuusjärjestelyjen hinta nousee yhteensä noin kahteen miljoonaan euroon. Radalle asennetaan uudenlaiset, aurinkokennoilla toimivat valolaitteet, jotka eivät tarvitse kalliita sähkönsyöttöyhteyksiä.

Helmikuun tasoristeyskatselmuksessa päätettiin alustavasti varustaa puomeilla neljä Heinolan pään tasoristeystä: Urheiluopistontien, Kuusakosken, Paininpuuntien ja Tehtaantien tasoristeykset.

Vierumäen aseman tasoristeys saa valo- ja äänivaroituslaitteet, useimmat muut risteykset huomiovalot. Toimenpiteittä jäävät vain Stora Enson Maitiaislahden tasoristeys, joka sijaitsee suljetulla huoltotiellä, ja Sankolan tasoristeys, josta ei ole lainkaan yhteyttä tieverkkoon.

Lahden päässä puomitetaan Puustellintien, Rantaraitin, Kulmalankadun ja Alaniitynkadun tasoristeykset. Kaukkarintielle puomit on asennettu jo aiemmin.

Sopukadun risteys saa valo- ja äänivaroituslaitteet, lähes kaikki muut risteykset huomiovalot. Joutjärven tasoristeys on tarkoitus poistaa käytöstä.

Mikkonen korostaa, että alustavat ratkaisut voivat vielä muuttua suunnittelun tarkentuessa.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut