Hartola kaipaa ideoita keskustan kehittämiseen

Hartolan kunta kaipaa kehittämisideoita keskustan viihtyisyyden lisäämiseksi. Kesällä päästään jo lapiotöihin, ennakoi tekninen johtaja Janne Myntti. Sami Lettojärvi

Ari Viuhko

Hartolan kunta pyytää kuntalaisilta ideoita keskustan turvallisuuden ja viihtyisyyden kohentamiseen. Tarkoitukseen on varattu tälle vuodelle 65 000 ja ensi vuodelle 30 000 euroa.

Verkkokeskustelussa hartolalaiset kaipaavat keskustaan ennen kaikkea lisää vihreyttä, jopa puistoa Keskustien varteen tai vaikkapa nykyisen torin paikalle. Keskustelussa on heitetty ilmaan ajatus torin siirtämisestä Keskustien varteen S-Marketin eteen tai Yhdystielle seurakuntatalon ja Rauni Salmela oy:n liiketalon väliin.

Kunnan tekninen johtaja Janne Myntti toivoo kuntalaisten ideoivan vapaasti, mutta muistuttaa, etteivät käytettävissä olevat rahat riitä kovin suuriin hankkeisiin. Niillä saa kuitenkin melkoisesti vihreyttä ja viihtyisyyttä kuten istutuksia, oleskelupaikkoja, penkkejä ja pöytiä.

- Olennaista on, että rahat saadaan käytettyä mahdollisimman tehokkaasti ja sellaisiin toimenpiteisiin, jotka tuottavat näkyviä muutoksia jo tämän vuoden aikana, sanoo Myntti.

Ideoita keskustan kehittämisestä voi lähettää kunnalle koko talven ja kevään ajan. Kesä ja syksy ovat jo toteutuksen aikaa.

Lue lisää torstain Itä-Hämeestä.

Keskustelu