Digilehden lukemiseen tarvitset Mediatunnukset - näin saat ne käyttöösi

Itä-Hämeen näköislehteä pääsee lukemaan samoilla tunnuksilla niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.

Sari Asikainen

Vaikka Itä-Hämettä luetaan edelleen ylivoimaisesti eniten painettuna lehtenä, kasvaa lehden digitaalisten palveluiden käyttö koko ajan. Mitä lukijoille on tarjolla lehden verkkosivuilla ja mitä hyötyä paperilehden tilaajalle voisi olla digilehdestä?

Keräsimme vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Itä-Hämeen verkkosivut löytyvät osoitteesta www.itahame.fi. Verkkosivuilla julkaistaan tällä hetkellä vain ilmaisia juttuja, joista useimmat toimivat lähinnä vinkkeinä lehdessä julkaistaviin pidempiin juttuihin.

Monista tapahtumista verkkosivuilla julkaistaan kuitenkin lyhyiden juttujen ohessa enemmän kuvia kuin paperilehteen mahtuu, ja katsottavissa on myös lehtijuttuihin liittyviä videoita. Lisäksi sivuilla julkaistaan lyhyitä uutisia kokonaisuudessaan.

Digilehti-käsitettä käytetään yleisesti lehtien erilaisista maksullisista digitaalisista sisältöpalveluista. Päivän lehden sähköinen näköisversio eli näköislehti on usein osa digilehteä, mutta digilehti voi sisältää myös muuta kuin lehden materiaalia. Itä-Hämeen näköislehti ilmestyy aina silloin kuin paperilehtikin, ja se on luettavissa heti aamulla.

Digilehden lukemiseen tarvitset voimassa olevan digilehti-tilauksen. Jos et halua kotiin paperilehteä, voit tilata pelkän digilehden tai halutessasi voit tilata digilehden yhdessä paperilehden kanssa.

Voimassa olevan tilauksen lisäksi digilehden lukemiseen tarvitaan Mediatunnukset, jotka korvasivat joulukuussa aiemmin käytössä olleet ESA-tunnukset. Vanhojen ESA-tunnusten olisi pitänyt muuttua automaattisesti Keskisuomalainen-konsernin Mediatunnuksiksi, mutta ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee kirjautua uudelleen sisään palveluun. Uusiin tilauksiin Mediatunnukset voi luoda itse osoitteessa https://media.portal.worldoftulo.com/loginregistration. Tilin luomiseen tarvitset käytössä olevan sähköpostiosoitteen.

Mikäli vanhat tunnukset eivät toimi tai tarvitset apua Mediatunnusten luomiseen, helpoiten saat apua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköisellä lomakkeella osoitteessa itahame.fi/asiakaspalvelu. Asiakaspalvelun sivuilla pääset myös tarvittaessa vaihtamaan unohtuneen salasanan.

Kun olet luonut Mediatunnukset, pääset kirjautumaan digilehteen esimerkiksi Itä-Hämeen verkkosivuilla. Linkki digilehteen löytyy etusivun oikeasta yläkulmasta. Digilehden lukemiseen tietokoneella ei siis tarvita erillistä digilehtisovellusta.

Digilehteä pääsee lukemaan samoilla Mediatunnuksilla myös älypuhelimilla ja tablettitietokoneilla, joilla se onnistuu parhaiten lataamalla laitteeseen ilmainen ja vastikään uudistunut IH Digilehti -sovellus. Sovelluksen saat ladattua iPadiisi tai iPhoneesi App Storesta ja Android-käyttöjärjestelmää käyttäviin älypuhelimiin ja tabletteihin Google Play -kaupasta.

Digilehti on luettavissa missä tahansa ja koska tahansa. Jos lehti siis jää aamupalapöydässä kesken, voi lukemista jatkaa esimerkiksi bussissa tai työpaikan kahvihuoneessa älypuhelimella tai tablettitietokoneella.

Jos keskeytät paperilehden matkan ajaksi, voit halutessasi jättää sähköisten palveluiden käyttöoikeuden voimaan jakelunkeskeytyksen ajaksi. Lehti kulkee siis mukana esimerkiksi mökkireissuilla ja matkoilla, vaikka paperilehden tilaus olisikin reissun ajaksi keskeytetty.

Digitilaukseen kuuluu myös lehtiarkisto, joka ulottuu vuoteen 2005 saakka. Voit valita luettavaksesi haluamasi päivän lehden, tai etsiä hakusanoilla sinua kiinnostavia juttuja niin päivän lehdestä kuin aikaisemmistakin lehden numeroista. Digilehden lehtiarkistosta voit myös tulostaa ja tai tallentaa juttuja myöhempää käyttöä varten.

Keskustelu