Äiti hätkähtää joka kerta kun joku aivastaa

Kuortinkartanossa järjestettiin perheille erilaista ohjelmaa aamuliikunnasta lähtien. Vasemalla Markku Hugg ja Sari Forsman-Hugg. Sami Lettojärvi

Taina Kivijärvi

Kuortinkartanon kurssi- ja leirikeskus Pertunmaalla on järvenpääläiselle Forsman-Huggin perheelle ainut paikka missä se voi lomailla yhdessä muiden perheiden kanssa. Perhe ei voi lähteä Suomesta, ei edes yöristeilylle saati lentomatkalle.

Nelihenkinen perhe vietti viime viikolla Pertunmaalla neljän päivän loman, joka oli suunnattu infektioriskissä olevien lasten perheille.

Viisivuotias Kaisa sairastui leukemiaan marraskuussa 2014. Sairaalahoito ja suonensisäinen sytostaattihoito vaihtui helmikuussa tablettihoitoon. Sytostaatti- eli solunsalpaajahoito on leukemian keskeisin hoitomuoto.

Sytostaattihoito alentaa vastustuskykyä, ja siihen liittyy lisääntynyt infektioiden riski. Flunssa voi olla syöpäsairaalle kohtalokas.

Tavallisessa perheessä pieni nuha saattaa tuntua viattomalta. Kaisalle flunssavirus voi aiheuttaa kuumeilua, infektion ja sairaalareissun.

- Hätkähdän joka kerta kun joku aivastaa, äiti Sari Forsman-Hugg kertoo.

Perheen haastattelu maanantain Itä-Hämeessä.

Etusivulla nyt

Näytä lisää