Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oikeustalo tyhjenee Heinolassa

Yli kaksisataa vuotta heinolalaista oikeudenkäyttöä siirtyi historiaan, kun Päijät-Hämeen käräjäoikeus piti perjantaina viimeisen istuntonsa Heinolan oikeustalossa.

Laamanni Tuomas Nurmen mukaan Heinolan sivukanslia palvelee muuttoa tehden vielä helmikuun ajan, mutta sen jälkeen pitää heinolalaisten hoitaa oikeusasiansa Lahdessa.

Viimeistä oikeuden istuntoa johtanut käräjätuomari Vilja Kutvonen pahoittelee, että valtion säästöt vievät heinolalaisilta hyvin toimineen lähipalvelun.

- Kyllähän tämä vähän haikeaa ja surullista on. Tämä on hieno talo, ja täällä on aina ollut mukava istua, sanoo Kutvonen.

Heinolassa on työskennellyt kahdeksan henkilöä, kaksi heistä tuomareita, jotka siirtyvät Lahteen.

Vuonna 1999 oikeustaloksi remontoidun entisen Hotelli Seurahuoneen noin 2 800 neliön tilat jäävät käräjäoikeuden lähtiessä lähes tyhjilleen.

Rakennuksen omistavaa Trevian Retail I -kiinteistöpääomarahastoa hoitava Trevian Asset Management oy etsii tiloille vuokralaista, mutta on valmis neuvottelemaan niiden myynnistä.

Lue lisää lauantain Itä-Hämeestä.