Nyt puhuu Heinolan Cannonball: Meistä kerrottu puppujuttuja

Cannonball-moottoripyöräkerho vietti Heinolassa kerhotilansa avajaisia viime vuoden marraskuussa. Jäsenistö ei ole erityisen julkisuushakuista. Kuva: ESS

Viime vuonna Heinolaan osastonsa perustanut Cannonball MC -moottoripyöräkerho on ehtinyt viranomaistoimien takia olla toistuvasti otsikoissa. Kerhossa arvostellaan uutisoinnin yksipuolisuutta.

Osaston jäsen Esko Eklund, onko mitään kerrottu oikein?

- Suurin osa viranomaisten antamista tiedoista, joista on lehdissä kirjoitettu, on ollut paikkansa pitämättömiä, hurjasti liioiteltuja tai sitten on kerrottu vain sen verran, että lukemalla artikkelin saa asiasta väärän kuvan.

Poliisi on toistuvasti puuttunut Cannonballin jäsenten tekemisiin ja ehtinyt vierailla myös Heinolan osaston tiloissa. Onko se kaikki ollut aiheetonta?

- Tietääkseni poliisi on puuttunut kahden tai kolmen henkilön tekemisiin. Väitettyjä asioita ei ole tapahtunut kerhotiloissa eikä kerho liity niihin. Siksi pidämme kerhotiloihin tehtyjä kotietsintöjä aiheettomina. Jos joku yksityishenkilönä vapaa-ajallaan hölmöilee, on mielestäni kohtuutonta siitä syyllistää kerhoa.

Meitä yhdistää moottoripyöräily ja siihen liittyvä toiminta. Suurin osa jäsenistä on töissäkäyviä veronmaksajia, ja monella ei ole minkään näköistä rikosrekisteriä.

Miksi kerhonne perusti osaston Heinolaan eikä esimerkiksi Lahteen?

- Heinola on meidän kotikaupunki.

Cannonballin jäsenistä Matti Nykäsen häissä kerrottiin näyttävästi. Toinen miehistä kuului Heinolan osastoon. Yllättikö asian saama julkisuus?

- Ei yllättänyt. Matti on stara.

Mitä kaikkia palveluita teiltä yleensä pyydetään ja saadaan?

- Meillä on tapana auttaa ystäviä ja kavereita. Niin se metsä vastaa kun sinne huudetaan.

Onko teidän jäsenkunnassanne kiinnostusta päästä jonkin ravintolan järjestyksenvalvojaksi?

- Moni meidän kavereista on ollut ennen portsarina/järjestyksenvalvojana, myös minä. Itselläni ei ainakaan ole hinkua yöksi pojottamaan ravintolan ovelle, tuskin muillakaan.

Teitä pelätään. Mitä pitää tapahtua, että tavallinen kansalainen joutuisi ikävyyksiin teidän kanssanne?

- Pelko on aiheetonta. Me olemme ihan yhtä tavallisia kansalaisia kuin kaikki muutkin. Ja jos joutuu hankaluuksiin, silloin on yleensä tehnyt jotain väärin - ja se koskee aivan kaikkia.

Eklund vastasi kysymyksiin kirjallisesti.

Kommentoi