Suunnistuskärpänen pörrää Mäntsälässä, Nastolassa ja Orimattilassa.

Heinolassa päättyneet Koululiikuntaliiton viestikisat ovat tärkeä katselmus nuorisosuunnistuksen tilasta. Vaikka tulosluettelo ei päijäthämäläisittäin vielä säväyttänyt, kuuluu lähialueelta hyviä uutisia.

Vireisiin seuroihin kuuluu muun muassa Orimattilan Rastivarsat.

- Meillä on ollut mukava pöhinä jo useita vuosia. Valmennus kasvaa nuorten mukana. Aloitimme Hippo-koulusta, jatkoimme nuorten ryhmällä ja nyt pyöritetään jo valmennusta isoihin kisoihin, kertoo nuorisopäällikkö Jussi-Petri Hirvonen.

Hirvonen korostaa, ettei Orimattila ole yksin suunnistusbuumia vetämässä.

- Lahden suunnistusseuroilla sekä Hollolan urheilijoilla on myös hyvä noste menossa.

Niin ikään Padasjoki väläytteli Heinolan kisoissa ottamalla yhden sarjavoiton. Mäntsälä oli alueen menestyksekkäin viestissä, ottamalla D-sarjan 7. sijan, Nastola yhdeksäs. Viestin A-sarjassa Lahti oli 9. sijalla ja Mäntsälä kymmenes.

- Kaikkiaan nuorten suunnistukselle kuuluu hyvää. Harrastajia on paljon ja kattavasti kautta maan. Kysymys kuuluukin, missä ja milloin pongahtavat esille lajin uudet suurlupaukset. Väitän, että viikonloppuna Heinolassa palkintopallilla nähdyistä joku tai jotkut ovat aikanaan lajin maailmanmestareita, arvioi kilpailujen tekninen asiantuntija, keuruulainen Pauli Nokelainen.

Lue lisää maanantain Itä-Hämeestä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut