Heinola ei lausu kuntajaosta

Heinolan lausuntoa ei kysytä Päijät-Hämeessä käynnistyvästä kuntajakoselvityksestä. Itä-Hämeen kunnista lausunnon antaa vain Joutsa, joka on mukana Keski-Suomen kuntarakennekuviossa.

Yhdeksän Lahden seudun kuntaa on saanut valtiovarainministeriöltä lausuntopyynnön koskien osallistumista kuntajakoselvitykseen. Pohjana pyynnölle ovat Iitin, Kärkölän, Lahden ja Nastolan kesäkuussa tekemät esitykset ministeriölle selvityksen käynnistämisestä.

Kuntarakennelain mukaan selvityksen on koskettava yhtenäistä aluetta. Lisäksi kirjeen mukaan laki edellyttää Lahden, Hollolan ja Nastolan selvittävän yhdistymistä yhdessä mm. yhdyskuntarakenneperustein. Tämän vuoksi valtiovarainministeriö pyytää esityksen tehneiden kuntien ohella lausuntoa myös Hollolan kunnalta. Lisäksi ministeriö on varannut Asikkalalle, Hämeenkoskelle, Orimattilalle ja Padasjoelle mahdollisuuden lausua, haluavatko ne täyttää kuntarakennelain mukaisen selvitysvelvollisuutensa osallistumalla esitettyyn selvitykseen.

Ministeriö pyytää kunnilta myös lausuntoa kuntajakoselvittäjästä. Esityksen tehneet kunnat ovat ehdottaneet tehtävään Kärkölän kunnanjohtajaa Seppo Huldénia.

Kommentoi

Mainos: Itä-Häme

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut