Tommola-talon yläkerta väistötiloiksi, Kirkonkylään uusi koulurakennus

Tommola-talon ylimmän kerroksen kahdeksan luokkatilaa ovat olleet vuosia käyttämättä, mutta ne on säilytetty peruskuntoisina. Sami Lettojärvi

Heinolan Kailaan koulun kolmos- ja nelosluokkalaisille remontoidaan väistötilat Tommola-talon kolmanteen kerrokseen ensi lukukaudesta eteenpäin. Tekninen ja hyvinvointilautakunta käsittelivät asiaa kokouksissaan tällä viikolla.

Tommola-talon ylimmän kerroksen kahdeksan luokkatilaa ovat olleet vuosia käyttämättä, mutta ne on säilytetty peruskuntoisina.

Kesään saakka turvaudutaan tilapäiseen järjestelyyn, koska vaihtoehtoja heti käyttöön otettaviksi väistötiloiksi ei löytynyt. Osa ryhmistä siirtyy lukion parakkeihin maaliskuusta eteenpäin. Osa ryhmistä jää Kailas-talon pääkiinteistön tiloihin, joissa sisäilmaoireilua ei ole juurikaan ollut. Jos oireilua kuitenkin ilmenee, luokat valmistaudutaan sijoittamaan loppulukuvuoden ajaksi musiikkiopiston tiloihin.

Kirkonkylän koulun ja Kettukallion päiväkodin tilatarve ratkaistaan sen vaihtoehdon pohjalta, että vanha koulurakennus puretaan ja uusi toimitila rakennetaan joko vanhan koulurakennuksen paikalle tai viereen. Vanhan koulun paikalle voidaan rakentaa uudisrakennus, moduulirakennus tai molemmat.

Kuntotutkimuksen perusteella vanha koulurakennus vaatisi isoja korjauksia ja talotekniikan uusimista. Lisäksi päiväkodin siirto koulun tiloihin edellyttäisi isoja muutostöitä.

Koulun ja päiväkodin hankesuunnitelman on määrä valmistua lokakuussa.

Keskustelu