Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Musiikkiala pyrkii tuomaan iloa koronaeristyksen keskelle

Koronavirus on peruuttanut laajasti tapahtumia – myös konsertteja. Monien muusikoiden keikoista on kuitenkin voinut nauttia kotona sosiaalisen median kautta.

Tulevia keikkoja löytyy linkkeineen esimerkiksi koronakonsertit.fi-verkkosivuilta. Samalle sivulle on kerätty myös linkkejä jo esitettyihin, edelleen katseltavissa oleviin keikkoihin.

Ilmaiskeikoilla on selvästi ollut tilausta – esimerkiksi lauantaina Facebookin kautta lähetettyä Vesterinen Yhtyeineen -kokoonpanon tyhjälle Kulttuuritehdas Korjaamon salille esitettyä keikkaa seurasi samanaikaisesti verkossa noin 12 000 katselijaa. Taltiointi on edelleen katsottavissa, ja keskiviikkoon mennessä keikkaa oli katseltu jo yli 270 000 kertaa.

Pian musiikintekijöitä ja muun muassa stand upin ammattilaisia voi tukea keikoista myös rahallisesti. Vastikään perustettu keikalla.fi-sivusto kertoo välittävänsä pian nettilivekeikkoja, joihin myydään myös lippuja. Aikatauluja ja hintoja ei ole vielä julkistettu.

Myös Yle aloittaa livekeikkojen lähettämisen jo tänä viikonloppuna. Kaikki kotona livessä nähdään perjantaina Anssi Kela ja lauantaina Vesala.

Yle kertoo, että kulttuuritarjonta saattaa laajentua kevään aikana myös muihin taiteen muotoihin.

Monenlaista tekemistä kotioloissa pysytteleville on listattu esimerkiksi Facebookin Karanteeniklubi-ryhmän kautta. Linkkejä löytyy esimerkiksi museoiden virtuaalikierroksille.

Hartola, Pertunmaa ja Sysmä puolestaan keräävät vinkkejä yhteiseen Itula – Aktiviteetteja poikkeustilaan -ryhmään.