Saksa, Espanja ja Englanti yrittävät jatkaa jalkapallosarjojaan

Mönchengladbachin Patrick Herrmann pelin tuoksinassa 11. maaliskuuta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Saksa, Espanja ja Englanti edistävät päättäväisimmin jalkapallosarjojensa käynnistämistä uudelleen. Ranska ja Hollanti ovat luopuneet jatkosuunnitelmista, ja Italian urheiluministeri kannustaa myös Serie A:ta luopumaan haaveista jatkaa koronaviruksen keskeyttämää pelikautta.

Euroopan kaikki suuret jalkapallosarjat keskeytettiin maaliskuussa koronaviruspandemian takia. Virus on vaatinut alueella yli 130 000 uhria, mutta liikkumisrajoituksia aletaan vähitellen höllentää eri maissa.

Englannin Valioliigaa aiotaan jatkaa 8. kesäkuuta. Useat seurat ovat avanneet tällä viikolla harjoituskenttiään, ja yhteisharjoitteluun joukkueet siirtyvät asteittain toukokuun aikana.

Englannissa pelaajille ja seurojen muulle henkilökunnalle on tarkoitus tehdä 26 000 virustestiä.

Seurat menettävät arviolta 1,15 miljardin euron tulot, jos Valioliigan jäljellä olevat ottelut jäävät pelaamatta. Liigaa on tarkoitus jatkaa ilman yleisöä ja vain valikoiduilla stadioneilla.

Espanjan uhkana miljarditappiot

Espanjan liigapelaajat voivat palata harjoituksiin 4. toukokuuta. Maan kokoontumisrajoituksia puretaan vähitellen, joten yhteisharjoitukset voidaan aloittaa vasta myöhemmin.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas toivoo, että keskeytynyttä pelikautta voidaan jatkaa kesäkuun puolivälissä. Hän korosti, ettei jäljellä olevista otteluista voida luopua, koska siitä seuraisi miljardin euron tappiot.

– Pyrimme jatkamaan kautta viranomaismääräyksiä noudattaen, Tebas vakuuttaa.

Italian koronamääräykset estävät yhteisharjoittelun toukokuun 18. päivään. Maan urheiluministeri Vincenzo Spadafora kannustaa seuroja keskittymään jo ensi kauteen, ja Serie A:n seuroilla on kriisikokous perjantaina.

Saksan Bundesliiga jatkuu 16. toukokuuta, jos suunnitelma saa Angela Merkelin hallituksen siunauksen.

Belgian liigan uskotaan noudattavan Hollannin esimerkkiä. Luovutuspäätöstä odotetaan ensi viikolla.

Kommentoi

Palvelut