Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Carolinan Teräväinen näkee monia ongelmia NHL-kauden jatkolle – "Terveyden pitää olla ykkössijalla"

Jääkiekkoseura Carolina Hurricanesin hyökkääjä Teuvo Teräväinen vietti vapunpäivää täysin erilaisissa tunnelmissa kuin vuosi sitten. Silloin Teräväinen teki NHL:ssä kaksi maalia New York Islandersia vastaan Pohjois-Carolinan Raleighissa, mutta nyt hän pelasi Nokialla golfia Mikko Korhosta vastaan.

– Vietettiin aattoa Sepen (Sebastian Aho) ja hänen tyttöystävänsä kanssa, hän teki meille munkkeja. Vapunpäivän pelistä en paljon muista olisinko tehnyt toisen maalini tyhjiin, Teräväinen sanoi Nokialla.

Näin kävi. Carolina putosi lopulta Boston Bruinsille itäisen konferenssin finaalissa, vuotta myöhemmin kaikki on auki. Kukaan ei tiedä, olisiko Carolina edennyt yhtä pitkälle.

– Kun kausi keskeytettiin, niin olimme playoffviivan yläpuolella. Omakin peli sujui hyvin Sepen rinnalla. Nyt ei oikein tiedä, mitä pitäisi ajatella, on aika ristiriitaiset tunteet, Teräväinen sanoi.

Vaihtoehtoja on auki

Teräväinen haluaisi jatkaa kautta, mutta ei ota kantaa, miten sitä pitäisi jatkaa.

– Eiköhän NHL:n toimistossa mietitä erilaisia vaihtoehtoja. Liigalle ja seuroille tulisi suuret taloudelliset menetykset, jos kautta ei pystyttäisi pelaamaan loppuun, Teräväinen miettii.

Koronan aiheuttamat erot osavaltioiden välillä ovat suuret, Pohjois-Carolinassa on kuollut noin 400 ihmistä ja sairastuneita on noin 11 000.

– Mitä tehdäänkin, niin terveyden pitää olla ykkössijalla. Kukaan ei halua ottaa riskejä. Jos pelattaisiin tyhjille katsomoille, niin saataisiin ainakin tv-tuloja ja kausi loppuun. Pikkuveli Eero pelasi HIFK:ssa yhden ottelun tyhjille katsomoille, ei sekään mikään ideaalitilanne olisi, Teräväinen tuumii.

Teräväinen lensi Suomeen yhdessä Ahon, Mikko Rantasen ja Rasmus Ristolaisen kanssa 18. maaliskuuta.

– Menin melko suoraan mökille karanteeniin. Siellä olen enimmäkseen ollut siitä lähtien. On lenkkeilty ja tehty kaikenlaisia mökin hommia. Välillä olen käynyt Helsingissä pelaamassa golfia ja tennistä, mutta vapunaattoa vietin siellä perheen kanssa, Teräväinen kertoo.

Tuttu pelaaja koronapotilaana

Yksi Teräväiselle tuttu pelaaja on sairastanut koronan.

– Se oli hänellä lievänä, flunssan tasolla. Mutta kyllä hän on myöntänyt ettei olo edelleenkään hyvä ole, lenkin jälkeen on väsynyt olo, Teräväinen sanoi.

Teräväinen teki tammikuussa 2019 kevääseen 2024 saakka ulottuvan sopimuksen. Hän olisi ollut halukas tulemaan Sveitsin MM-kisoihin, jos ne olisi pelattu ja Carolinan kausi olisi ollut ohi.

– Pari vuotta sitten pudottiin puolivälierissä Tanskassa. Jäi huono maku, olisi ollut kivaa petrata siitä jos se olisi ollut mahdollista, Teräväinen sanoi.

Kauden keskeytyessä 25-vuotiaalla Teräväisellä oli 68 ottelusta 63 tehopistettä.