Etelä-Korean jalkapalloliigassa virisi erikoinen seksinukkekohu – "Olemme todella pahoillamme"

STT–AFP

Etelä-Korean liiga on saanut viime aikoina poikkeuksellisen paljon kansainvälistä huomiota, sillä se on yksi harvoista jalkapallosarjoista, jossa pelit jatkuvat koronavirustilanteesta huolimatta.

Liigaseura FC Soul tosin sai viikonloppuna hyvin erilaista näkyvyyttä, sillä se on joutunut erikoisen seksinukkekohun keskelle.

Etelä-Korean pääsarjassa K-liigassa pelit jatkuvat tällä hetkellä ilman yleisöä. Osa seuroista on täyttänyt tyhjiä katsomoitaan muun muassa mallinukeilla, jottei stadioneiden yleisilme olisi niin kolkko.

FC Soulin väitetään käyttäneen sunnuntain ottelussaan seksinukkeja täyttämään tyhjiä penkkirivejä. Seuran toiminta on herättänyt runsaasti kritiikkiä ja kummeksuntaa faneissa ja paikallismediassa.

FC Soul pyysi maanantaina anteeksi, mutta väitti etteivät sen käyttämät nuket olleet seksileluja.

– Olemme todella pahoillamme, koska olemme aiheuttaneet kannattajissa huolta. Olemme vahvistaneet alusta saakka, ettei niillä (nukeilla) ollut yhteyttä seksileluihin, FC Soul tiedotti.

Jotkut mallinukeista oli puettu seksivälineyrityksen logolla varustettuihin t-paitoihin ja joillain oli käsissään kyseistä yritystä mainostavia julisteita.

FC Soulin mukaan mainokset johtuivat siitä, että mallinuket toimittanut yritys oli aiemmin toimittanut nukkeja myös seksivälineyritykselle. Valtaosa nukeista esitti naisia, mutta mukana oli myös mieshahmoja.

K-liigan kausi alkoi 8. toukokuuta. FC Soul voitti sunnuntain kotipelissään Gwangju FC:n 1–0.

Kommentoi

Palvelut