Huippu-urheilu ei jatku, jos maan vaihtaminen vie kahdeksi viikoksi eristykseen – F1 vaatii väljyyttä matkustusrajoituksiin

STT–AFP

Kahden viikon eristäytymissääntöjen noudattaminen tekee huippu-urheilun jatkamisen mahdottomaksi, muistuttaa autourheilun kuninkuusluokka formula 1. Useissa maissa on voimassa ohjeistus, jonka mukaan maahan saapuvan on eristäydyttävä 14 vuorokauden ajaksi.

– Jos sääntöä noudatetaan, esimerkiksi formula ykkösten Britannian gp-kisaa ei voida ajaa, formula ykkösten tiedottaja sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Britannian Silverstone valmistautuu isännöimään kaksi F1-kisaa heinäkuun lopulla.

Formuloiden MM-sarja kaipaa kipeästi takaisin kisaradoille, sillä maaliskuussa alkavaksi aiottu kausi ei ole vielä päässyt vauhtiin. Suunnitelmien mukaan kausi alkaisi heinäkuun alussa Itävallasta kahdella kisalla ja jatkuisi Britanniassa.

F1-tallit suunnittelevat yksityisiä lentoja kisoista toiseen, ja tallien henkilöstölle tehdään säännölliset koronavirustestit.

– Mihin karanteenia enää tarvitaan? Jos huippu-urheilu halutaan takaisin television katsojien iloksi, matkustusrajoituksiin kaivataan väljyyttä, F1-tiedottaja totesi.

Formula 1 perustelee vaatimustaan matkustusrajoitusten lieventämisestä muun muassa sillä, että kisojen järjestäminen vaikuttaa kymmeniintuhansiin työpaikkoihin. Kisat tuovat työtä monille, vaikka yleisö ei pääsisikään paikalle.

Keskustelu