Valioliigan testeissä paljastui kuusi koronatapausta ennen harjoittelun alkua

STT

Jalkapallon Englannin Valioliigan tekemissä koronavirustesteissä on ensimmäisen vaiheen aikana paljastunut kuusi tartuntaa, kertoi liiga tiistaina Sky Sportsin ja BBC:n mukaan. Tapaukset ovat kolmesta seurasta.

Liiga ei kerro, ovatko tartuntatapaukset pelaajistosta, seurojen henkilökunnasta vai molemmista.

– Valioliiga voi vahvistaa, että sunnuntaina 17. toukokuuta ja maanantaina 18. toukokuuta 748 pelaajaa ja seurahenkilöstöön kuuluvaa testattiin ennen paluuta harjoituksiin (tiistaina). Näistä kuusi on todettu positiiviksi, kolmesta seurasta. Nämä pelaajat tai seurahenkilöstöön kuuluvat ovat nyt kotikaranteenissa seitsemän päivän ajan, liiga tiedotti.

– Tarkempia tietoja ei anneta. Tuloksia kerrotaan julkisuuteen jokaisen testausvaiheen jälkeen.

Tartuntoja todettiin siis vain 0,8 prosentissa tehdyistä testeistä. Lukema on samansuuntainen kuin muissa suursarjoissa, jotka toivovat saavansa koronaviruksen keskeyttämät kaudet vielä pelatuksi loppuun. Viime viikonloppuna ensimmäisenä Euroopan suursarjana peleihin palanneessa Saksan Bundesliigassa massatestit paljastivat kymmenen tapausta kaikkiaan 1 724 testistä. Espanjan liigassa kerrottiin viime viikolla, että kahdelta ylimmältä sarjatasolta on todettu viisi tartuntaa pelaajien joukosta.

Valioliigaseurat päättivät maanantaina, että seurat voivat siirtyä tiistaina harjoitteluun pienryhmissä, tiukkoja turvasäännöksiä noudattaen ja ilman kontakteja.

Bundesliigassa meni lähes viisi viikkoa harjoittelun aloittamisesta siihen, että sarjapelit aloitettiin. Maaliskuun puolivälin tienoilla keskeytetty Valioliiga on hahmotellut pelien aloittamista 12. kesäkuuta, mutta mikäli Bundesliigan kaava toistuu Britanniassakin, pelit alkaisivat mahdollisesti joko 19. tai 26. kesäkuuta.

Kommentoi

Palvelut