Salibandyn MM-kotikisojen järjestäminen selviää vasta syyskuussa

STT

Salibandyn miesten MM-kisat on määrä järjestää joulukuussa Helsingissä, mutta tapahtuman yllä leijuu kysymysmerkkejä.

Kansainvälinen salibandyliitto IFF kertoi maanantaina , että päätös kisojen järjestämisestä tehdään viimeistään syyskuun lopussa. Kysymysmerkkejä aiheuttaa koronavirustilanteen tuoma epävarmuus esimerkiksi siitä, millaisia matkustus- ja kokoontumisrajoituksia loppuvuodesta mahdollisesti on.

Helsingin MM-kisojen tapahtumajohtajan Hanne Pirkolan mukaan kisajärjestelyt etenevät normaalisti, mutta varasuunnitelmia on tehty.

– Varasuunnitelmat liittyvät siihen, jos kisat jouduttaisiin järjestämään pienemmällä joukkuemäärällä tai siirtämään.

MM-kisojen lipunmyynnin ensimmäinen vaihe alkoi marraskuussa. Loput liput tulivat myyntiin toukokuun puolivälissä.

– Lipunmyynti kävi marraskuussa tosi hyvin. Nyt tällä tilanteella on varmasti ollut vaikutusta myyntiin. Emme ole siinä mielessä huolissamme, sillä aikaa on vielä, Pirkola sanoo.

Mikäli MM-turnausta ei pelata joulukuussa, se siirretään myöhempään ajankohtaan perumisen sijaan.

Pieneneekö MM-joukkuemäärä?

Yli 500 henkilön yleisötapahtumat on Suomessa kielletty ainakin heinäkuun loppuun. Kukaan ei tiedä, millainen rajoitustilanne on loppuvuodesta eri maissa.

– Meidän täytyy tuolloin selvittää muun muassa, mitkä ovat maakohtaiset rajoitukset osallistuvista maista ja mitä sääntöjä on Suomessa. Ne vaikuttavat olennaisesti siihen, mitkä maat voivat osallistua, IFF:n suomalainen pääsihteeri John Liljelund ennakoi syyskuun ratkaisuun vaikuttavia asioita.

Mahdolliset kokoontumisrajoitukset puolestaan vaikuttavat siihen, onko kisojen järjestäminen joulukuussa taloudellisesti järkevää.

MM-kisat on määrä pelata 16 joukkueella. Niiden järjestäminen on taloudellisesti tärkeää järjestäjille ja IFF:lle.

– Jos kisat jätettäisiin pelaamatta, se olisi aika iso lovi taloudellisesti, Liljelund myöntää.

Syyskuulle siirrettyjen alle 19-vuotiaiden naisten MM-kisojen kohtalosta päätetään viimeistään kesäkuun puolivälissä. Seurajoukkuekilpailut Euro Floorball Cup ja Euro Floorball Challenge sekä opiskelijoiden MM-kisat perutaan tältä vuodelta.

Kommentoi

Palvelut