Valiant Dream ravasi suomalaisvoiton Elitloppet-lauantaina

Valiant Dream ja Mika Forss Solvallassa Tukholmassa tänään. Valiant Dream ravasi suomalaisvoiton Elitloppet-lauantaina. / ANU LEPPÄNEN HANDOUT / ANU LEPPÄNEN / LEHTIKUVA

STT

Elitloppet-lauantaina Solvallassa nähtiin huippuluokan raviurheilua STL-finaaleissa. Suomalaisvoitto saatiin, kun Mika Forssin ajama ja valmentama Valiant Dream ravasi 220 000 kruunun ykkösen.

Forss lähti Valiant Dreamillä kiertämään kiriin ja irtiottoon juuri oikeaan aikaan kierros ennen maalia. Suomalaisvaljakko johti loppukaarteessa selvästi. Kova vauhti painoi myös Valiant Dreamin jaloissa, mutta Kalle ja Tanja Koffertin kasvattama ruuna kesti urheasti voittoon.

Daniel Redenin Double Exposure oli suursuosikki Stoelitenissä. Örjan Kihlström suunnisti Double Exposurella keulaan. Mika Forss piti Willow Pridellä sisäradalta paikan johtohevosen takaa. Double Exposure irtosi vaivatta 250 000 kruunun voittoon ajalla 09,9a/1640m. Markku Niemisen valmentama ja IMT-Tallin omistama Willow Pride tsemppasi neljänneksi ajalla 10,3a.

Jorma Kontio ajoi Man At Workin johtopaikalle hopeafinaalissa. Valjakko hallitsi tapahtumia, ja 250 000 kruunun voitto tuli ajalla 11,0a/2140m. Nina Pettersson-Perklenin tallin Religious oli viides tuloksella 11,5a. Seismic Wave toi Nurmokselle päivän toisen voiton pronssifinaalissa.

Peter Ingves tarjosi Petri Puron Sharp Dreamille tarkan juoksun kärkiparin takana Diamantstoetin finaalissa. Ingves käänsi kiriin loppukaarteessa, ja Sharp Dream selätti helposti suosikki Karamel Hillin.

Moni Viking voittoon ME-ajalla

Elitloppet-lauantai huipentui perinteiseen suurkilpailuun Harper Hanoverin lähtöön. Björn Goopin ajama ja valmentama norjalainen Moni Viking oli vahvin ja juoksi 3 180 metrin matkalla huipputuloksen 11,9, joka on uusi ME-tulos.

Perusmatkalta startanneet hevoset vetivät reipasta vauhtia. Se takasi kovan tulostason. Ivory di Quattro haki johtopaikan kierroksen juoksun jälkeen ja näytti pitkään voittajalta. Mutta takaa eteni Moni Viking hirmuista vauhtia. Goopin hevonen jaksoi uskomattomasti ja ohitti vähän ennen maalia Ivory di Quattron. Viime vuonna saatiin juhlia voittoa suomalaisporukalla, kun Olli Koivunen ajoi Timo Nurmoksen Eeliksen ykköseksi.

– Moni Viking ei ole iso hevonen, mutta juosta se osaa. Siinä on vauhtia kuin Ferrarissa, Goop kehui.

Ykköspalkinto oli 500 000 kruunua. Solvallassa jatketaan sunnuntaina. Suomalaiset Elian Web ja Chief Orlando juoksevat Elitloppetissa.

Kommentoi