Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain jalkapalloliitto harkitsee luopuvansa kiistellystä polvistumissäännöstä

Yhdysvaltain jalkapalloliitto USSF julisti vuonna 2017 säännön, jonka mukaan pelaajien on "seisottava kunnioittavasti" kansallislaulun aikana. Nyt liitto harkitsee luopuvansa kiistellystä säännöstä, kertoi amerikkalaissivusto ESPN .

ESPN:n mukaan USSF:n puheenjohtaja Cindy Parlow Cone on vaatinut, että säännöstä keskustellaan tiistaina järjestettävässä hallituksen kokouksessa.

Sääntö otettiin käyttöön, kun maan tunnetuimpiin pelaajiin kuuluva Megan Rapinoe polvistui maahan kansallislaulun aikana naisten maaottelussa vuonna 2016. Eleen teki tunnetuksi aiemmin samana vuonna NFL-pelaaja Colin Kaepernick, joka halusi kiinnittää polvistumisella huomion tummaihoisten kohtaamaan rasismiin ja poliisiväkivaltaan.

Viime viikkoina useat urheilijat ja joukkueet ovat osoittaneet polvistumiseleellä solidaarisuutta George Floydille, joka kuoli kaksi viikkoa sitten Minneapolisissa poliisien käsittelyssä.