Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kaupunki jättää suuren osan taitoluisteluseura HSK:n avustuksista perimättä – kohuseura joutuu palauttamaan 4 019 euroa

Helsingin kaupungin liikuntajaosto jättää perimättä valtaosan taitoluisteluseura HSK:n toissa vuoden avustuksista.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto käsitteli HSK:n avustuksia tiistaina kokouksessaan ja päätyi äänestyksen jälkeen perimään 57 421 euron avustussummasta takaisin 4 019 euroa.

HSK oli saanut toissa vuonna 27 663 euroa toiminta-avustusta ja 29 758 euroa tilankäyttöavustusta. Helsingin kaupunki esitti liikuntajaostolle, että summa olisi peritty kokonaisuudessaan takaisin reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen kertoi STT:lle, että kokouksessa tuli kaksi vastaehdotusta, joista toisessa avustusta ei olisi peritty lainkaan ja toisessa se olisi peritty osittain.

Osittain periminen voitti ensimmäisen äänestyksen. Sen jälkeen äänestettiin, peritäänkö summa osittain vai kokonaan takaisin. Vaihtoehdoista ensimmäinen eli osittainen periminen voitti äänin 5–4.

– Päätöksestä jätettiin viisi eriävää mielipidettä, joista yksi oli esittelijän ja neljä kaupungin esityksen mukaan äänestäneiden, Loikkanen kertoo.

Perittävä 4 019 euroa on seitsemän prosenttia vuoden 2018 avustussummasta.

Liikuntajaoston perusteluna oli, että reilun pelin sääntöjä oli rikottu vain kahdessa HSK:n edustusjoukkueessa, jotka edustavat seitsemää prosenttia seuran kaikista vuoden 2018 luistelijoista.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) tviittasi aikovansa käyttää oikeuttaan ottaa asian vielä lautakunnan käsittelyyn.

Tälle vuodelle avustuksia lähes 65 000 euroa

HSK:n viime vuoden avustuksia ei peritä takaisin, koska seura ryhtyi riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa reilun pelin periaatteiden mukaiseksi.

Lisäksi liikuntajaosto myönsi HSK:lle tälle vuodelle toiminta-avustusta 18 419 euroa ja tilankäyttöavustusta 46 090 euroa.

HSK on ollut tänä vuonna paljon julkisuudessa esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua tammikuussa Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Penttinen on sittemmin vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.