Hradecky pelasti loppuhetkillä vieraspisteen Leverkusenille

Schalken 1–0-johtomaali syntyi 51. minuutilla. AFP / LEHTIKUVA

STT

Suomalaismaalivahti Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen kohensi asemiaan jalkapallon Saksan Bundesliigassa pykälällä, kun se haki 1–1-tasapelillä vieraspisteen paikallisvastustaja Schalken kotiluolasta.

Schalken 1–0-johtomaali syntyi 51. minuutilla kyseenalaisesta rangaistuspotkusta, jonka tuomari antoi tarkistettuaan tilanteen videoerotuomarilta. Leverkusenin toppari Edmond Tapsoba suojasi itseään päälle rynnänneeltä Schalken hyökkääjältä, mutta pallo osui hänen käteensä ja asetettiin pilkulle. Daniel Caligiuri pussitti pallon voimalla ohi Hradeckyn.

Leverkusenin hyökkääminen oli nihkeää läpi ottelun, mutta 81. minuutilla joukkueen brasilialaisten Wendellin ja Paulinhon yhteistyö tuotti tulosta – pienellä avustuksella. Laitapakki Wendell rynnisti päättäväisesti boksiin, tarjoili pallon Paulinhon suuntaan ja lopulta Paulinhoa puolustanut Schalke-pelaaja Juan Miranda tyrkkäsi pallon omaan verkkoon.

Ottelun lopussa Hradecky pääsi loistamaan ja pelasti pisteen Leverkusenille. Schalken vaihtomies Michael Gregoritsch oli puskea pallon maaliin, kun ottelua oli pelattu jo kuusi lisäminuuttia, mutta Hradecky venytti oikean kätensä pallon tielle. Peli puhallettiin päättyneeksi heti torjunnan jälkeen.

Kuumien siirtohuhujen kohteena oleva Leverkusen-tähti Kai Havertz, 21, palasi kentälle lievän loukkaantumisen jälkeen, mutta nuorukaisen peliesitykset jäivät ponnettomiksi.

Schalkelle ottelu oli jo 13. peräkkäinen ilman voittoa. Saksalais-suomalainen puolustaja Malick Thiaw, 18, vietti ottelun Schalken vaihtopenkillä.

Mestarien liigan paikka lähellä

Leverkusen nousi tasapelillä viimeiseen Mestarien liigan paikkaan oikeuttavalle neljännelle sijalle. Se johtaa viidenneksi tipahtanutta Borussia Mönchengladbachia pisteellä.

Leverkusenilla on oiva mahdollisuus varmistaa Mestarien liigan paikka kolmella viimeisellä Bundesliiga-kierroksella, sillä se kohtaa liigassa enää häntäpään seuroihin lukeutuvat Kölnin, Hertha Berlinin ja Mainzin.

Päivän toisessa ottelussa Augsburg nappasi 1–0-voiton Mainzista. Suomen maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Fredrik Jensen ei ole mahtunut Augsburgin kokoonpanoon sen jälkeen, kun Bundesliiga jatkui toukokuun puolivälissä.

Kommentoi

Palvelut