Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinki perii taitoluisteluseura HSK:lta yli 57 000 euroa – liikuntajaoston aiempi päätös karhuta avustuksista vain pieni osa kumoutui

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt, että taitoluisteluseura HSK:lta peritään koko vuoden 2018 avustussumma eli 57 421 euroa.

Liikuntajaosto oli aiemmin päättänyt, että avustuksia peritään vain 4 019 euroa, mutta tuo ratkaisu mitätöityi. Toissa vuoden avustus peritään reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) vei liikuntajaoston ratkaisun lautakunnan käsittelyyn.

Lautakunnan tiistain kokouksessa koko summan perinnälle tuli vastaehdotus, jonka mukaan HSK:lta perittäisiin 18 000 euroa. Vastaehdotus sai äänestyksessä kolme ja koko avustussumman takaisinperintä kymmenen ääntä.

HSK:n toissa vuoden avustuksista 27 663 euroa oli toiminta-avustusta ja 29 758 euroa tilankäyttöavustusta.

Tälle vuodelle merkittävät avustukset

HSK:n viime vuoden avustuksia ei peritä takaisin, koska seura ryhtyi riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa reilun pelin periaatteiden mukaiseksi.

Lisäksi liikuntajaosto myönsi HSK:lle tälle vuodelle toiminta-avustusta 18 419 euroa ja tilankäyttöavustusta 46 090 euroa.

HSK on ollut tänä vuonna paljon julkisuudessa esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua tammikuussa Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.