Selvitys: Kobe Bryantin kuolinonnettomuuden lentäjä yritti päästä pois sumusta

Tammikuussa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli Bryantin lisäksi hänen 13-vuotias tyttärensä sekä kuusi muuta matkustajaa ja lentäjä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Koripallotähti Kobe Bryantin kuolemaan johtaneen onnettomuuden kopterilentäjä yritti päästä pois tiheästä sumusta ennen kuin kone iskeytyi vuorenseinään, selviää Yhdysvaltain kansallisen liikenneturvallisuuslautakunnan alustavasta selvityksestä.

Tammikuussa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli Bryantin lisäksi hänen 13-vuotias tyttärensä sekä kuusi muuta matkustajaa ja lentäjä.

41-vuotiaana kuollut Bryant voitti Los Angeles Lakersin miehistössä NBA-mestaruuden viisi kertaa.

Lautakunta korosti keskiviikkona, että 1 700-sivuinen selvitys ei ole lopullinen raportti tapahtumista eikä se sisällä esimerkiksi analyysiä, suosituksia tai määritystä mahdollisesta onnettomuussyystä.

– Asiakirjan sisältämistä tiedoista ei pidä tehdä johtopäätöksiä siitä, kuinka tai miksi onnettomuus tapahtui, lautakunta sanoo.

Kadottiko lentäjä suuntavaiston?

Selvityksessä julkaistiin osin muun muassa lentäjän ja lennonjohdon kanssakäymistä.

– Uh, kiipeämme neljään tuhanteen (jalkaan, noin 1 200 metriin), lentäjä sanoo puhtaaksi kirjoitetun keskustelun mukaan.

– Ja mitä aiot tehdä sitten, kun pääset sille korkeudelle? lennonjohdosta kysytään.

Raportin mukaan lentäjä ja lennonjohto eivät sen jälkeen enää kommunikoineet.

USA Todayn mukaan aiemmin on kerrottu, että kone oli laskeutumassa eikä nousemassa. Media huomauttaa, että lentäjä ei raportin mukaan maininnut laskeutuvansa, mikä on herättänyt kysymyksiä siitä, kadottiko lentäjä suuntavaistonsa sumussa.

Kommentoi

Palvelut