Välkyn Tuisku sanoi viimeisen sanan Juhannusmaililla

Välkyn Tuisku viime kesänä St Michel -raveissa. / HANNA LAAKSO HANDOUT / HANNA LAAKSO / LEHTIKUVA

STT

Härmän Powerparkin Toto75-ravien Juhannusmaili päättyi jännittävien vaiheiden tasaväkiseen kamppailuun 13-vuotiaan ori Välkyn Tuiskun ja Santtu Raitalan ajaman 9-vuotiaan Evartin välillä.

– Mietin pitkään, jatkanko Caijuksen selässä vai käännänkö Evartin perään, kertasi Välkyn Tuiskua ajava ja valmentava Kimmo Taipale.

Hän kertoi ottaneensa hevosta vähän kiinni ja kääntäneensä ulos.

– Samalla jäimme keulahevosista ja ehdin jo manata, kuinka minun pitikin tehdä virhe näin tärkeässä lähdössä. Onneksi hevonen on niin hyvä, että se kontrasi vielä ja puristi voittoon, 25 000 euron ykköspalkinnon ajanut Taipale riemuitsi valmennustallinsa kultakimpaleesta, jonka omistaa Yrjö Kettunen.

Välkyn Tuiskun voittotulos oli 20,4a. Toisena oli Evartti samalla ajalla voittajan kanssa ja kolmas joukkoa johtanut, totosuosikki Caijus 20,6a. Joriini oli neljäs ja paras ruotsalaisvieras Smedheim Solan viides.

Välkyn Tuisku on jo 13-vuotias, mutta moni povaa sille menestystä tämän vuoden kuninkuusravimittelössä. Ennen sitä sen ohjelmassa on vielä kamppailu suurmestaruudesta Mikkelissä St Michel -ravien yhteydessä.

Ranskalainen voimanpesä SE-lukemissa

Lämminveriset esittivät Powerparkissa ennätysvauhtia. Hotshot Luca valmistautuu Suur-Hollolaan huippukunnossa Pekka Korven tallista. Olli Koivunen ajoi sen uudella rataennätyksellä 10,5a/1609m voittoon Käyttöautomaililla, joka tuotti 15 000 euron palkinnon.

Tammalähdössä Mika Forss otti Staro Miamilla hevosen korkeasta luokasta kertovan voiton johtohevosen Willow Priden rinnalta tamman uudella ennätyksellä 11,3a.

Kolmen kilometrin ryhmäajo tarjosi maailmanluokan osaamista. Ranskalainen voimanpesä Don Williams katosi maisemiin uudella SE-tuloksella 14,1a/3100m Ari Moilasen ajamana. Markku Niemisen valmennustallin uusi katseenvangitsija on ehtinyt kilpailla kolmesti Suomessa ja voittaa kaikki.

– Ennätyksen ori juoksi ihan puolilla valoilla, siitä se olisi pystynyt lohkaisemaan vielä sekunnin tai pari, Moilanen kommentoi tammikuussa kimppatalli Don Hyvät omistukseen Pariisin ravihuutokaupasta ostettua 7-vuotiasta oritta. Viimeistään Härmän kilpailu osoitti ostoksen löydöksi.

Kommentoi