FBI päätti tutkinnan hirttosilmukaksi epäillystä köydestä – Nascar-kuski Wallacen tapaukseen ei liittynyt rasismirikosta

Bubba Wallacen (kuvassa) varikkotiloista löytynyt köysi olikin autotallin ovessa käytetty vetoköysi. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI on päättänyt rikostutkinnan hirttosilmukaksi epäillystä köydestä. Köysi löytyi Nascar-autourheilusarjan ainoan tummaihoisen kuljettajan Bubba Wallacen tallin tiloista. FBI kertoi tiistaina, ettei todisteita rasismirikoksesta ollut.

– FBI on päättänyt tutkintansa Talladega Superspeedway -radalla ja todennut, että Bubba Wallace ei ollut viharikoksen kohde, Nascar totesi tiedotteessaan.

Selvityksen mukaan Wallacen varikkotiloista löytynyt köysi olikin autotallin ovessa käytetty vetoköysi, joka oli ollut tallitiloissa jo viime vuoden lokakuusta saakka. Wallacen tallille tallipaikka oli osoitettu viime viikolla.

– Kukaan ei voinut tietää, että herra Wallace tulisi sille paikalle viime viikolla, Nascar jatkoi.

FBI aloitti tutkinnan maanantaina päivä sen jälkeen, kun köysi oli havaittu. Tapahtuma nosti suuren äläkän Yhdysvalloissa, jossa protestit rotusortoa vastaan ovat lisääntyneet viime viikkojen aikana.

– Arvostamme FBI:n nopeaa ja perusteellista tutkimusta ja olemme kiitollisia, että tämä ei ollut tahallista ja rasistista toimintaa Bubbaa vastaan, autourheilusarja viestitti.

Alabaman osavaltiossa sijaitsevan Talladegan osakilpailua lykättiin huonon sään takia maanantaille, jolloin Nascar-sarjan kuskit osoittivat näyttävästi tukensa Wallacelle. Sarjan kuljettajat asettuivat radalle Wallacen taakse ennen kilpailua ja työnsivät sitten tämän auton lähtöviivalle.

Kommentoi

Palvelut