Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valmentaja Mirjami Penttisen tapauksen käsittely maksoi Taitoluisteluliitolle noin 240 000 euroa

Muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen epäeettisiä valmennusmenetelmiä koskenut tapaus maksoi Taitoluisteluliitolle noin 240 000 euroa. Asia käy ilmi liiton vuoden 2019 tilinpäätöksestä.

– Operatiivisen toiminnan tulos 2019 ylitti kuitenkin budjetin, sillä tulokseen vaikuttivat noin 240 000 euron kustannukset epäeettisiin valmennustapoihin liittyneistä asianajokuluista sekä kurinpitosihteeristön toiminnasta, liiton tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan vuoden 2019 tilinpäätös oli noin 150 000 euroa ylijäämäinen muodostelmaluistelun MM-kilpailujen noin 600 000 euron tuloksen myötä.

Taitoluisteluseura HSK:n valmentaja Penttinen sai Taitoluisteluliitolta tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattomasta käytöksestä.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä. Kilpailukielto koskee vain Taitoluisteluliiton alaista kilpailutoimintaa.

Liiton ja HSK:n välille syntyi kiistaa, kun seura ilmoitti 9. maaliskuuta, että Penttinen voi palata seuravalmennukseen vaiheittain. Osapuolet ovat sittemmin päässeet sopuun, ja Penttinen on vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ilmoitti kesäkuussa, että HSK:lta peritään vuoden 2018 avustussumma eli 57 421 euroa reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.