Alaikäistä pelaajaa seksuaalisesti häirinnyt valmentaja sai Palloliitolta määräaikaisen toimitsijakiellon

STT

Palloliiton kurinpitovaliokunta on asettanut määräaikaiseen toimitsijakieltoon valmentajan, jonka on todistettu häirinneen seksuaalisesti alaikäistä pelaajaa liiton jäsenseurassa viime vuonna. Toimitsijakielto kestää vuoden loppuun.

Kurinpitovaliokunta kertoo, että sillä ei ole toimivaltaa asettaa valmentajaa valmennuskieltoon. Täten hän voi toimia valmentajana toimitsijakiellosta huolimatta, valiokunta ilmoittaa. Määrätty toimitsijakielto kohdistuu valiokunnan mukaan "ainoastaan tehtäviin, jotka liittyvät virallisiin otteluihin".

Palloliiton tietoon asia tuli tämän kuun alussa pelaajan kerrottua seksuaalisesta häirinnästä Stadi Cupin podcast-tallennetta nauhoitettaessa.

Seura irtisanoi valmentajan viime vuonna, mutta hän on toiminut valmentajana toisessa seurassa sen jälkeen. Työsuhteen päättämisestä tuossa toisessa seurassa on kuitenkin Palloliiton mukaan sovittu.

Palloliiton kurinpito kuuli asiassa molempia osapuolia ja katsoo päätöksessään, että valmentajan pelaajalle lähettämää viestittelyä on pidettävä seksuaalisena häirintänä.

– Vaikka valmentaja ei ole ehdottanut seksuaalista kanssakäymistä, osa hänen viesteistään on ollut seksuaalisesti latautuneita ja omiaan loukkaamaan alaikäisen pelaajan henkistä koskemattomuutta. Valmentajan epäasiallisetkaan viestit eivät kuitenkaan ole sisällöltään vakavimpia seksuaalista häirintää merkitseviä viestejä, kurinpitovaliokunta kertoo.

Valmentajan toiminnasta toisessa seurassa ei ole kurinpitovaliokunnan tietojen mukaan esitetty moitteita. Kurinpitovaliokunta katsoo, että valmentajaa on myös jo tosiasiassa rangaistu toiminnastaan työsuhteiden menetyksellä.

Kommentoi