Suur-Hollolassa katseet kääntyvät Elian Webiin – "En vaihtaisi hevosta muiden finalistien kanssa"

Suur-Hollola-ajon finaalin yhtenä vahvimmista ennakkosuosikeista on Elian Web. Kolme vuotta sitten Elian Web sijoittui kolmanneksi ja vuonna 2018 toiseksi. Onko nyt 120 000 euron ykköspalkinnon aika?

– Minulle se on selvä suosikki. En vaihtaisi hevosta muiden finalistien kanssa. Hevonen on finaalissa välieräkin parempi, välierälähdössä voiton ajanut Janne Soronen kertoi luottamuksestaan Elian Webiin, jota ajaa finaalissa viime vuoden Suur-Hollola-ajon voittaja Jorma Kontio.

Finaalin urheilullisesta tasosta kertoi jo toinen välierä. Hotshot Luca voitti sen kevyesti johtopaikalta tasan samalla tuloksella 12,0a kuin Elian Web.

Kolmannen karsinnan voitti mahtijuoksun tehnyt Better Boss tuloksella 12,8a, kun yltynyt sade oli saanut kavioura jo raskaammaksi. Sen valmentaja ja ajaja Iikka Nurmonen tuuletti maalilinjalla ylivoimaista voittoa ja onnistunutta taktiikkaansa. Hevonen juoksi ensimmäisen kerran paljasjaloin kilpaa ja paransi selvästi otteitaan.

Finaaliin voittajat saivat valita lähtöradan nopeusjärjestyksessä. Ennen valintoja Pekka Korpi toivoi lähtöpaikkaa Elian Webin sisäpuolelta, mutta kahden samalla ajalla voittaneen välisen arvonnan voitti Elian Web, joka lähtee radalta yksi ja Hotshot Luca radalta kaksi. Kolmas voittaja Better Boss lähtee niiden takaa radalta yhdeksän.

Toto75-pelissä kolmen välierän ulkopuolella ajetuissa lähdöissä vaikeusastetta lisäsi kaksi vaikeimmalta lähtöpaikalta, radalta 12, kirinyttä voittajaa. Ensin Ville Tonttila näytti Kujanpään Jyräyksellä, että räväkällä liikkeelle lähdöllä vaikeudetkin voitetaan. Maratonkilpailussa Jarmo Saarelan ei tarvinnut kuin odotella kolmannessa parissa ulkona Anything for Youn terävää lopetusta, joka vei voittoon ohi suosikki Venerdistä.

Raggarin venyttyä niukasti voittoon sitkeästä vastustajastaan Tuivikerista 2 640 metrin juoksussa T75:n arvo oli jo runsaat 3 600 euroa. Pelin viimeisen kohteen vienyt Thai Profit nosti rivin 12-3-2-7-12-6-4 täysosumien arvon 6 300 euroon.

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut