Trump arvosteli nimenvaihtoa harkitsevia seuroja – piikitteli aiemmin NASCAR-sarjan ainoaa tummaihoista kuljettajaa

NASCAR-kuljettaja Bubba Wallace joutui presidentti Donald Trumpin Twitter-myrskyn silmään maanantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvosteli Twitter-tilillään urheiluseuroja Washington Redskinsiä ja Cleveland Indiansia siitä, että ne harkitsevat seuranimien muuttamista. Trumpin mukaan seurat "yrittävät olla poliittisesti korrekteja".

Redskins ("Punanahat") ja Indians ("Intiaanit") ovat seuranimiä, joita on vaadittu vaihdettavaksi rasismi- ja ihmisoikeuskysymysten kiihdyttyä Yhdysvalloissa. Amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan Redskins on käyttänyt nimeään vuodesta 1933 lähtien ja baseballin MLB-liigan Indians vuodesta 1915.

– Seuroja nimetään voimasta, ei heikkoudesta, mutta nyt nämä kaksi tarunhohtoista seuraa näyttäisivät olevan vaihtamassa nimiään yrittäessään olla poliittisesti korrekteja, Trump totesi.

Trump ehti maanantaina kommentoida myös NASCAR-autoilusarjan kohua sarjan ainoan tummaihoisen kuljettajan Bubba Wallacen kokemuksista sekä sarjan päätöksestä kieltää etelävaltioiden lippu tapahtumissaan. Wallacen varikkotiloista löytyi viime kuussa hirttosilmukkaa muistuttava köysi. Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI tutki tapausta, mutta päätyi toteamaan ettei Wallace joutunut viharikoksen kohteeksi.

– Onko Bubba Wallace pyytänyt anteeksi kaikilta NASCAR-kuljettajilta, jotka tulivat hänen tuekseen ja olivat valmiita uhraamaan kaiken hänen puolestaan, vain huomatakseen että koko juttu oli vain yksi huijaus lisää? Tuo juttu ja lippupäätös ovat tuoneet (sarjalle) huonoimmat televisiokatseluluvut ikinä!, Trump julisti.

Wallace kuittasi presidentille nopeasti.

– Rakkaus ennen vihaa, joka päivä. Rakkauden pitäisi tulla luonnostaan, viha taas opetetaan ihmisille. Silloinkin, kun kyseessä on viha Yhdysvaltain presidentiltä, Wallace kirjoitti tviitissään .

Kommentoi

Palvelut