F1-legenda valotti Renaultin kuljettajapähkäilyä – Bottastakin harkittiin, mutta Alonso vakuutti motivaatiollaan

Alain Prost valotti kuvioita kuljettavalinnan taustalla. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Formula ykkösten talli Renault säväytti tällä viikolla, kun se julisti kaksinkertaisen maailmanmestarin Fernando Alonson palaavan ensi kaudella F1-radoille Renaultin kuljettajana. Tallin neuvonantajana toimiva nelinkertainen mestari Alain Prost valotti kuvioita McLarenille lähtevän Daniel Ricciardon korvaajan löytämisessä, ja mukana Renaultin pähkäilyissä oli Prostin mukaan myös Valtteri Bottas.

– Siinä oli kolme mahtavaa mestaria – Fernando Alonso, Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas. Sebastianin kanssa tilanne ei ollut niin selkeä, sillä hänen motivaatiostaan ei ollut niin selvää kuvaa. Valtterin kanssa vaikeuksia toi se, että hänellä on paras auto (nykytallissaan Mercedeksellä), Prost selvitti.

– Halusimme jonkun, joka ei ole korvaajavaihtoehto, vaan sellainen, joka on täysin motivoitunut Renaultin projektiin.

Ensi vuonna 40 vuotta täyttävä espanjalainen Alonso vakuutti ranskalaistallin, jossa mietittiin Alonson negatiivista asennetta McLaren-tallissa muutama vuosi sitten.

– Niin, siitäkin puhuin hänen kanssaan. Jos suoraan sanotaan, on siinä riskinsä, mutta hän puhui siitä hyvin avoimesti. Hän kertoi muuttuneensa paljon noista ajoista, nämä sapattivuodet ovat tehneet hänestä aikuisemman, Prost kuvaili Alonson puheita.

Motivaation ohella Alonson etuna oli kenties myös markkina-arvo. Mestarin paluu talliin, jossa voitti maailmanmestaruutensa 2005 ja 2006, on melkoinen markkinointietu Renaultille.

– Valinnan tekeminen markkinoinnin mukaan olisi virhe, mutta kyllähän kaikki F1-valmistajat miettivät kuluja, Prost myönsi rahan olleen tietyllä tavalla osallisena kuljettajapäätöksessä.

– Markkina-arvo (ja sen miettiminen) on normaalia, mutta ei se kuitenkaan ollut tärkein tekijä (Alonson palkkaamisessa).

Kommentoi

Palvelut