Mittavan uran ulkomailla tehnyt Roope Ahonen jatkaa Espanjan koripallokentillä – "Muuta tavoitetta ei ole kuin nousu"

Seuraava kausi on Ahoselle jo neljäs Espanjassa. Breogan tavoitteli viime kaudella nousua Espanjan liigaan, mutta koronavirustilanne päätti kauden ennen aikojaan. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Suomen miesten koripallomaajoukkueessa eli Susijengissä kahdet EM-kisat pelannut takamies Roope Ahonen jatkaa Espanjan kakkosliigassa pelaavan Breoganin riveissä. Ahonen, 30, on solminut seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, jonka jatko-optio tulee voimaan mahdollisen sarjanousun jälkeen.

Seuraava kausi on Ahoselle jo neljäs Espanjassa. Breogan tavoitteli viime kaudella nousua Espanjan liigaan, mutta koronavirustilanne päätti kauden ennen aikojaan.

– Joukkueen rakentamisen perusteella voin sanoa, että mitään muuta tavoitetta ei ole kuin nousu. Todella hyviä joukkueita on paljon ja kilpailu kova, mutta meillä ei ole mitään syytä lähteä pakittelemaan, Ahonen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Vilppaan kasvatti on pelannut urallaan Korisliigaa salolaisjoukkueen lisäksi ToPossa ja Bisonsissa. Ruotsin liigassa hän on edustanut Solnaa ja Boråsia ja Kreikan pääsarjassa Kolossos Rodouta. Ennen Breogania Ahonen uurasti Espanjan kakkostasolla Ourensen ja Oviedon joukkueissa.

Ahonen on pelannut 55 A-maaottelua Suomen paidassa.

Kommentoi

Palvelut