Everton löi tylyn iskun Sheffield Unitedin europelitoiveille, Brighton jatkaa Valioliigassa myös ensi kaudella

STT–AFP

Jalkapallon Englannin Valioliigassa vaisuhkon kauden pelannut Everton pilasi mitä todennäköisimmin Sheffield Unitedin mahdollisuudet saavuttaa Eurooppa-liigan karsintapaikka ensi kaudeksi. Everton haki Sheffieldistä 1–0-voiton Richarlisonin puskumaalilla.

Voittomaali syntyi, kun toista puoliaikaa oli ehditty pelata vain minuutti. Vapaapotkun brasilialaisen puskuun lähetti islantilaistähti Gylfi Sigurdsson.

Everton on sarjassa 11:ntenä. Valioliigaan täksi kaudeksi noussut Sheffield United on ollut kauden suurimpia yllättäjiä, sillä se on kahdeksantena. Tappio tarkoitti kuitenkin sitä, ettei joukkue voi nousta kuudennelle sijalle, joka oikeuttaa Eurooppa-liigan karsintapaikkaan.

Mikäli Englannin cupin voittaja sijoittuu liigassa kuuden parhaan joukkoon, siirtyy Eurooppa-liigan karsintapaikka seitsemännelle sijalle päätyneelle joukkueelle. Finaaliparista Chelsea on liigassa kolmantena, Arsenal kymmenentenä.

Seitsemännellä sijalla aiemmin ollut Wolverhampton nousi Tottenhamin ohi kuudenneksi voitettuaan Crystal Palacen 2–0 ja pääsi siten Eurooppa-liigan karsintapaikkaan kiinni.

Alkuillan toisessa ottelussa Brighton ja Newcastle pelasivat maalittoman tasapelin, jonka avulla Brighton varmisti liigapaikkansa myös ensi kaudeksi. Se kasvatti pistesaldonsa 38:aan.

Kommentoi

Palvelut