Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korhonen puuhasi peruskuntoa, Samooja taloa – loputkin suomalaisgolffarit palaavat koronatauolta viheriöille

Golfin miesten Euroopan-kiertueen kevätkauden viimeiseksi kilpailuksi jäi koronaviruspandemian iskettyä Qatar Masters Dohassa maaliskuun alussa. Kuluvat kuukaudet ovat menneet suomalaisgolffareilla erilaisten projektien parissa, kun kausi jatkuu vasta keskiviikkona Englannissa. Nurinkurisesti kilpailu on kiertueen kauden ensimmäinen Euroopassa.

– Tuli oltua mökillä ja perheen kanssa. Ostimme uuden talonkin, jonka kanssa on saanut puuhastella viimeiset pari kuukautta. Elämä kotosallakin on pitänyt kiireisenä, kertasi Qatarissa kolmanneksi sijoittunut Kalle Samooja tiedotteessaan.

Samooja tietää, ettei menestys 20 viikkoa sitten anna suomalaiselle minkäänlaista etulyöntiasemaa Euroopan-kiertueen jatkuessa.

– Onhan tämä hienoa päästä kisaamaan pitkästä aikaa. Qatarin hyvä menestys on toki muisto vain, joten puhtaalta pöydältä täytyy lähteä virittämään uutta kisakuntoa, Samooja mietti.

Suomen kärkipelaaja Mikko Korhonen puursi tauolla perus- ja lihaskuntoharjoitteita.

– Alkoi jo olemaan tylsää! On tätä kaivattu. Nyt sen vasta huomaa, kun pääsee paikan päälle, Korhonen intoili tiedotteessaan.

Pölyt pois mailoista

Kilpailuun osallistuvat suomalaiset Samooja, Korhonen, Sami Välimäki ja Tapio Pulkkanen kiersivät maanantaina harjoituskierroksen kimpassa ja kolistelivat pölyt pois pelivarusteista. Välimäki ja Pulkkanen hakivat tuntumaa jo Itävallasta haastajakiertueen kilpailuista, mutta Samoojalle ja Korhoselle kaikki on tavallaan uutta.

– Ekoissa kisoissa otetaan ennen kaikkea tuntumaa kisagolfiin, eikä kauheasti voi tietää, mitä tulee. Vähän on lyönneistä potku vielä kateissa, mutta ihan ookoo veto sieltä lähtee jo, Korhonen pohti.

Pelituntuman lisäksi tuntumaa haetaan myös kiertueen turvallisuusrajoituksiin. Sisätiloissa on pidettävä maski kasvoilla, eikä hotellista ole asiaa muualle kuin pelikentälle. Kuntosalit ovat kiinni, joten lihashuolto tapahtuu omassa huoneessa.

– Onhan tämä melko rajoitettua verrattuna siihen, mihin on tottunut, tiivisti Samooja.

Euroopan-kiertueen kilpailu British Masters pelataan keskiviikosta lauantaihin.