Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arttu Kangas palasi lähemmäs tasoaan parin heikomman kilpailun jälkeen

Arttu Kangas paransi kauden kotimaisen kärkituloksensa lukemiin 18,74, kun hän voitti Tampereella järjestettyjen Teemakilpailuiden miesten kuulantyönnön. Ennen torstai-iltaa Kankaan kauden paras kaari oli kantanut 18,57.

– Kesän tasaisinta tekemistä ainakin teknisesti. Varmantuntuista ja kauden paras tulos. Tuntui, että paukkuja olisi ollut enempäänkin ensimmäisten kierrosten aikana, mutta sitten pääsi kylmä puseroon, Kankaanpään Seudun Leiskua edustava Kangas jutteli kilpailun jälkeen.

Ratinan stadionilla käydyssä kilpailussa Lielahden Kipinän Arttu Korkeasalo ylsi toiseksi tuloksella 17,81. Loimaan Jankon Mikko Toiviainen oli kolmas 17,52 metrin kaarellaan. Kankaan toiseksi paras kantoi 18,50 ja kolmanneksi paras 18,36, joten mies oli omilla metriluvuillaan.

– Ihan ok-fiilikset muutaman huonon kisan jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa kohti Kalevan Kisoja, Kangas käänsi katsetta elokuulle.

Kangas tuuppasi viime kaudella parhaimmillaan 19,50. Miehen ennätys on jo neljän vuoden takaa 20,30. Noiden tulosten suuntaan hän pyrkii tälläkin kaudella.

– Tavoitteena on päästä pidemmälle kuin viime kesänä. Kesä on ollut alavireistä tähän asti, mutta toivottavasti saisin kaivettua esiin paremman kuin viime vuonna. Nyt ei ole vain tuntunut hyvälle, Kangas perusteli vaisua alkukautta.

Kankaan oli tarkoitus leireillä Espanjassa ennen kauden alkamista, mutta leiri peruuntui. Hän kuitenkin kertoi päässeensä harjoittelemaan hyvin kotimaassakin, eikä selittele vaisua alkukautta kevään tapahtumilla.

Mäkitörmä odottaa tältä kesältä 17-metristä

Naisten kuulakilpailussa Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä tuuppasi voittotuloksen 16,13, jolla hän jäi 42 senttimetriä kauden kotimaisesta kärkituloksestaan.

– Sunnuntaina tuli 16 ja puolikas, joten siihen nähden mennään hyvässä aikataulussa. Nyt on toinen viikko, kun olen keventänyt treeniä. Jalat tuntuivat hyvälle, mutta sitten kylmä kangisti. Tuntuu hyvälle, kun saan tekniikan kohdilleen, Mäkitörmä jutteli.

Mäkitörmän ennätys on 16,95. Entä sitten, kun kaikki osuu kohdalleen?

– 17-alkuinen on se, mitä haluan tälle kesälle, Mäkitörmä alleviivasi.

Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali oli toinen tuloksella 16,03 ja Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Emilia Kangas kolmas tuloksella 14,73.

Heidi Nokelainen ykkönen keihäässä, Mette Baas 400 metrillä

Mette Baas paransi jälleen ennätystään ja juoksi naisten 400 metrin kauden kotimaisen kärkiajan.

Veitsiluodon Kisaveikkojen 19-vuotias Baas juoksi Tampereen Teemakilpailuissa voittoon ajalla 54,03. Hän paransi kesäkuussa Saarijärvellä juoksemaansa ennätystä yli puolella sekunnilla.

Toiseksi juossut Amira Chokairy jäi Baasista lähes sekunnin.

Heidi Nokelainen päihitti Julia Valtasen Tampereen Teemakilpailujen keihäskisassa. Viime viikolla yli 60 metriä heittänyt Nokelainen sai tyytyä tällä kertaa 56,59 metrin pituiseen heittoon.

Valtanen nakkasi keihään 55,38 metriin. 19-vuotias Valtanen on heittänyt tällä kaudella 57,84. Kolmanneksi sijoittui Sanne Erkkola tuloksella 55,04.

– Viimeinen sadekuuro tuli huonoon paikkaan. Sitä ennen kolme ensimmäistä heittoa olivat outoja. Ne eivät tuntuneet niin huonoille, mutta en vain kerennyt heittää. Tuli hätäilyä, Nokelainen jutteli.

Kolmen ensimmäisen satsissa hän mittautti vain tuloksen 50,42, jolla ei taisteltu paikoista palkintokorokkeelle. Jalat kulkivat liian lujaa suhteessa muuhun suoritukseen.

– Tarkoituskin oli, että jalat menevät kovaa, mutta muuten pitäisi saada rauhaa suoritukseen, Nokelainen pyöritteli.

Maria Huntingtonille jälleen oma ennätys

Tampereen Pyrinnön seitsenottelija Maria Huntington paransi viime viikolla Lahdessa pituushypyn ennätystään ja jatkoi ennätystehtailua Tampereella keihäänheiton parissa. Hän oli kilpailun kahdeksas tuloksella 46,31.

– Epätasaisia heittoja, mutta ennätys tuli. Nyt pääsen tekemään yksittäisiä lajeja ja huomaan, että ne ovat menneet eteenpäin. Tykkään, että saan tehdä lajeja yksittäisissä kilpailuissa ja keskittyä niihin, Huntington summasi.

Huntington tavoittelee seitsenottelun Suomen ennätystä myöhemmin tänä kesänä Kalevan Kisoissa.

Samuelssonille täpärä voitto 100 metrillä

Miesten 100 metrin kauden kotimainen kärkinimi Samuli Samuelsson otti täpärän voiton Tampereen Teemakilpailuissa. Samuelsson ja Samuli Purola juoksivat molemmat ajan 10,53.

Kolmanneksi pinkoi Eino Vuori ajalla 10,72.

Samuelsson juoksi täsmälleen saman ajan myös alkuerässä. Purola juoksi alkuerässään 10,49. Samuelsson on juossut tällä kaudella 10,28.

Tulostaso ei kohonnut huimaksi, mihin vaikutti Tampereen kolea ja ajoittain sateinen sää.