Suurseurojen ykköspyssyt tulehdustilassa Mestarien liigan neljännesvälierien alla

Jalkapallon miesten Mestarien liigan pudotuspelien viimeiseksi tapahtumaksi ennen kilpailun keskeytymistä 11. maaliskuuta jäi, kun hallitseva mestari Liverpool putosi dramaattisesti pois kilpailusta. Atletico Madrid teki Liverpoolin kotiviheriöllä kolme vierasmaalia jatkoajalla ja eteni puolivälierävaiheeseen.

Viikonloppuna puolivälieriin hamuavat mukaan Manchester City, Real Madrid, Juventus, Lyon, Chelsea, Bayern München, Barcelona ja Napoli. Joukkueista vahvin kiinnitys jatkopaikkaan on 3–0-voiton Chelseasta ennen koronataukoa kairanneella Bayern Münchenillä. Lauantain toinen ottelupari Barcelona–Napoli on 1–1-tasatilanteessa.

Perjantain otteluissa Juventus koettaa kääntää 0–1-tappion Lyonille edukseen, mutta kierroksen suurin mielenkiinto kohdistuu Manchesteriin. Ensimmäistä Mestarien liigan voittoaan jahtaava Manchester City lähtee toiseen osaan 13 kertaa kilpailun voittanutta Real Madridia vastaan 2–1-johtoasemasta.

– He ovat suurin joukkue tässä kilpailussa, mutta nyt erot ovat kaventuneet. Meillä on parempi joukkue ja meidän pitää näyttää se kentällä, Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri sanoi torstaina lehdistötilaisuudessa.

Hyökkääjät loukkaantuneina

Kaksi vuotta sitten Mestarien liigan loppuottelussa kaksi maalia tehnyt walesilainen Gareth Bale ei pelaa perjantaina. Balen välit ovat tulehtuneet Real Madridin päävalmentajan Zinedine Zidanen kanssa, joka valitsi ennemmin 24 pelaajan ryhmäänsä nilkkavaivaisen Eden Hazardin.

– Haluamme kohdata parhaillaan pelaavat vastustajat. Hazard on yksi maailman parhaista ja hän pystyy kääntämään pelin. Me tiedostamme hänen vaarallisuutensa ja olemme valmiita, mikäli hän pelaa, Rodri sanoi.

Manchester Cityn hyökkäyksestä uupuu puolestaan varmuudella polvivammasta kärsivä Sergio Agüero. Cityn päävalmentaja Pep Guardiola toivoo hyökkääjän palaavan pelikuntoon, kun kilpailu jatkuu puolivälierävaiheesta eteenpäin yksiosaisilla ottelupareilla Portugalin Lissabonissa 12.–23. elokuuta.

– Sergio on Barcelonassa toipumassa. Puhuin lääkäreille ja kaikki on odotetusti. Toivottavasti hän voi palata takaisin, jos etenemme jatkoon, Guardiola toivoi lehdistötilaisuudessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut