Yleisön pääsy Kansojen liigan peleihin jäi auki Uefan kokouksessa – Palloliiton pääsihteeri: "Joudumme vielä odottelemaan pari viikkoa"

Palloliiton pääsihteerin Marco Casagranden mukaan Suomi pelaa kotiottelunsa uusitulla Olympiastadionilla Helsingissä, jos se vain on mahdollista. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Yleisön pääsy syksyn jalkapalloilun Kansojen liigan otteluihin jäi auki Euroopan jalkapalloliiton Uefan torstaisessa kokouksessa. Huuhkajat isännöi Walesia 3. syyskuuta, Bulgariaa 11. lokakuuta ja Irlantia 14. lokakuuta, minkä lisäksi Suomi kohtaa samat maat vieraissa syksyn aikana.

– Joudumme vielä odottelemaan pari viikkoa. Tilanne muuttuu koko ajan. Iso asia on, pelataanko syyskuun maaotteluikkunassa katsojille vai ei. Parin viikon päästä istutaan taas alas ja katsotaan eri maiden matkustusrajoituksia, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoi.

Uefa tekee kaikkensa, että Kansojen liiga saadaan pelattua, vaikka koronatartuntatilanne Euroopassa heikkenisi. Mittavan koronaturvallisuusprotokollan lisäksi Uefa on varautunut otteluiden siirtämiseen puolueettomille kentille.

– Uefa on varannut Puolan, Kreikan, Kyproksen ja Unkarin hubeiksi (keskuksiksi), jotka ovat käytössä puolueettomina kenttinä, jos muualla ei voida pelata, Casagrande sanoi.

Casagranden mukaan Suomi pelaa kotiottelunsa uusitulla Olympiastadionilla Helsingissä, jos se vain on mahdollista. Epäselvää on, pelataanko ottelut katsojien edessä vai tyhjille katsomoille.

Casagranden mukaan Uefa varautuu siirtämään syksylle kaavailtuja naisten ja nuorten maaotteluita ensi vuodelle.

– Miesten A-maaottelut ovat resurssoinniltaan sellaiset, että ne voidaan turvata, vaikka koronatilanne pahenisi.

Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintapelit pelataan yksiosaisina. Suomesta Mestarien liigaan pyrkii KuPS ja Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen Inter, Honka ja Ilves.

– Uefa ottaa huomioon matkustusrajoitukset ja pyrkii järjestämään arvontakorit siten, että pelit olisivat mahdollisia. Matsit pelataan yksiosaisina ja ilman katsojia. Yksiosaisuuden syynä on kireä aikataulu. Suljetuille katsomoille pelataan turvallisuus- ja tasapuolisuussyistä, kun kotijoukkue arvotaan, Casagrande kertoi.

Kommentoi