KuPS haastaa eurokarsinnassa Norjan mestarin – arpaonni vie kuopiolaiset vuonomaahan

KuPS käy Mestarien liigan karsintaotteluun Norjan Moldea vastaan elokuun 18. tai 19. päivä. Roni Lehti / LEHTIKUVA

STT

Kuopion Palloseura sai tiukan haasteen Mestarien liigan karsintakierroksen avausotteluun, kun arpa tarjosi hallitsevalle Suomen mestarille matkan Norjan länsirannikolle mestarijoukkue Molden vieraaksi. Ottelu pelataan Moldessa 18. tai 19. elokuuta.

Mestarien liigan karsinnat järjestetään tänä vuonna yksiosaisina viimeistä kierrosta lukuun ottamatta. Euroopan jalkapalloliitto Uefan järjestämässä arvonnassa ensimmäisenä nostettu joukkue sai kotiedun.

– Molde oli Slovan Bratislavan kanssa kaksi vaikeinta vaihtoehtoa. Tietenkin oli kotipeli toiveissa, mutta nyt tuli kova vieraspeli, ja näillä mennään. Ei Molde ole mikään sellainen joukkue, joka ei olisi voitettavissa, puntaroi KuPSin urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom STT:lle.

Matkustamisen lisäksi Lindblom ei näe vieraspelissä suuria varjopuolia.

– Tietyllä tapaa, kun pelataan yksi ottelu, yllätysmomentti kasvaa. Tyhjien katsomoiden takia kotietua ei tietyllä tapaa ole tällä hetkellä.

KuPSin yksi valttikortti ottelussa voi olla norjalaisvalmentaja Arne Erlandsen, joka tuntee Norjan liigan kuin omat taskunsa.

Molde on noussut kymmenen viime vuoden aikana Norjan kestomenestyjäksi. Joukkue juhli mestaruutta viime vuoden lisäksi vuosina 2011, 2012 ja 2014 ja ylsi kakkoseksi 2017 ja 2018. Joukkuetta valmensi 2011–13 ja 2015–18 nykyinen Manchester United -luotsi Ole Gunnar Solskjär.

Otteluruuhka tuo haasteen

Euroopan koronavirustilanteen kannalta Norja on yksi otollisimmista maista matkustaa tällä hetkellä. Ulkoministeriön mukaan maahan voi matkustaa ilman omaehtoista karanteenia Suomeen palaamisen jälkeen.

Uefa pyrkii tekemään kaikkensa syksyn jalkapallokalenterin takaamiseksi. Liitto on varautunut siirtämään otteluita myös puolueettomille kentille, jotka sijaitsevat Puolassa, Kreikassa, Kyproksella ja Unkarissa.

– Koko europelien järjestäminen on hyvin haastavaa. On niin paljon kysymysmerkkejä, ja Uefalta tulee koko ajan uutta tietoa, miten asiat hoidetaan, Lindblom sanoi.

KuPSille erityisen haasteen asettaa otteluruuhka. Joukkue pelaa elokuussa kuuden liigaottelun lisäksi myös toisen euro-ottelun, jos se kaataa Molden. Tappiolla se jatkaa Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksella, joka pelataan syyskuun puolivälissä.

Uefan europeliarvonnat jatkuvat maanantaina Sveitsissä.

Kommentoi