Päävalmentaja Yli-Hannuksela näkee usvaa painin horisontissa

Painin maailmanlaajuisen kilpailutoiminnan piti alkaa koronatauon jälkeen syyskuun alussa, mutta syksyyn kaavaillut juniorien arvokisat ja kansainväliset turnaukset haihtuivat ilmaan. Kansainvälisen painiliiton UWW:n hallituksen nimeämä työvaliokunta perui äskettäin painin kaikki kansainväliset tapahtumat syys- ja lokakuulta.

– Usvaa on näkyvissä horisontissa, myöntää Painiliiton päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela.

Suomalaispainijat ovat Yli-Hannukselan mukaan tehneet kisatauosta huolimatta töitä ja harjoittelevat yhä vahvasti.

Yli-Hannuksela kaitsi eduspainijoiden harjoitusryhmää elokuun alussa Kuortaneella. Mukana oli myös alle 23-vuotiaiden hallitseva maailmanmestari Arvi Savolainen. Raamikas Savolainen tähtää yhä seuraaviin alle 23-vuotiaiden MM-kisoihin, jotka on tarkoitus järjestää marraskuun lopussa Tampereella.

– Niin kauan kun voin haaveilla ikäluokkani Tampereen MM-kisoista, haaveilen niistä. Haaveilen ja treenaan niitä varten, Savolainen kertoo.

Kuortaneella Savolainen jylttäsi menemään suomalaispainijoiden lisäksi myös Norjan ja Viron isojen miesten kera.

– Hyvältä tuntui, kun pääsi jälleen matolle. Kuortane oli jo toinen maajoukkueleiri, ja yhtä kova kuin ensimmäinen.

Koronakevät koetteli Savolaista

Korona on koetellut myös Savolaisen kärsivällisyyttä.

– Itse asiassa nyt on jo hitusen valoa, kun on voinut painia mies miestä vastaan. Kevät oli vaikeaa aikaa, kun piti yksinään rautojen kanssa ähkiä, Savolainen sanoo.

Kansainvälisessä painiliitossa seurataan tarkoin koronan kulkua. UWW:n työvaliokunta kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa. Tuolloin asialistalla on loppuvuoden eli marras-joulukuun painin kansainvälinen tila, ja suomalaispainille päätökset ovat merkittäviä.

– Suomen kannalta tuolloin puhutaan isoista asioista juuri Tampereen MM-kisojen vuoksi, mutta urheilijoiden terveyden ehdoilla tässä toki mennään, Painiliiton toiminnanjohtaja Pertti Vehviläinen sanoo.

Tampereen MM-kisapäivät ovat 23.–29. marraskuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut