Kalevan kisoissa on vilkas 11 finaalin kilpailupäivä

Naisten aitafinaali huipentaa päivän. Pika-aitoja on tänä kesänä hallinnut Annimari Korte, joka on viime viikot kamppaillut kipeän takareiden kanssa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut Kalevan kisat jatkuu tänään toista päivää Turussa. Päivän ohjelmassa on seitsemän miesten ja neljä naisten loppukilpailua.

Päivä alkaa miesten 10-ottelun 100 metrin juoksulla kello 12.40, ja kilpailupäivä huipentuu naisten 100 metrin aitajuoksun finaaliin kello 20.25.

Pika-aitoja on tänä kesänä hallinnut Annimari Korte, joka on viime viikot kamppaillut kipeän takareiden kanssa. Keskiviikkona Korte sai jalkaansa kesän kolmannen kortisonipistoksen.

– Siellä on pieni tulehdus ja turvotus takareiden jänteen vieressä. Se ei ole vakava, mutta kun se painaa iskiasta, kipu tuntuu jalkapohjaan asti. Pari viime viikkoa se on pahentunut, Korte kertoi torstaina.

Kortteen nimissä on lajin SE 12,72 viime kesältä. Korte ennakoi, että perjantaina ennätystä ei nähdä, koska alkuerän ja finaalin välissä on kaksi ja puoli tuntia.

– Siinä joutuu verryttelemään uudestaan. Yksi verryttely olisi optimaalinen, mutta koskaan ei voi tietää. Olen hyvä nopeuskestävyydessä, Korte sanoi.

Myös kuusinkertainen Suomen mestari Nooralotta Neziri ja hallitseva Suomen mestari Reetta Hurske ovat juosseet kesän aikana alle 13 sekunnin tuloksia. Lotta Harala on kärkikolmikon ykköshaastaja tuoreena ennätyksenään aika 13,10.

Kuivisto säästää voimia kasille

Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto lähtee ennakkosuosikkina naisten 1 500 metrin juoksuun, jossa hän tähtää neljänteen peräkkäiseen mestaruuteen.

Kuivisto, 28, odottaa kovinta haastetta Kaisa Tyniltä, joka paransi elokuun alussa ennätyksensä aikaan 4.25,40.

– Siihen saa jo juosta, joten en voi lähteä kilpailuun henkseleitä paukutellen, Koivisto totesi kilpailun aattona torstaina.

Kuivisto yrittää silti päästä perjantain kilpailusta mahdollisimman helpolla, sillä hän tähtää kisojen päätöspäivänä sunnuntaina juostavassa 800 metrin finaalissa myös hyvään loppuaikaan.

Rinne keskittyy palautteluun

Joonas Rinne kilpailee Turussa miesten 1 500 metrin voittajasuosikkina. Hän tavoittelee matkalla neljättä peräkkäistä Suomen mestaruutta.

– Mestaruusastelma, mutta katsotaan, pystynkö lunastamaan odotuksia, Rinne arvioi asemaansa torstain mediatilaisuudessa.

Rinne ja Kuivisto tähtäävät kisoissa tuplamestaruuteen 1 500 ja 800 metrin matkoilla. Lauantain ohjelmassa on 800 metrin alkuerät, ja finaalit juostaan sunnuntaina.

– Tiukka viikonloppu. Tulee kolme kisaa peräkkäin, joten pitää saada jokaisen lähdön jälkeen palautuminen heti käyntiin. Täytyy keksiä myös jotain muuta ohjelmaa, ettei mielessä ole koko ajan vain kisa, kisa, kisa, Rinne pohti haastetta.

Aaron Kangas moukarin suosikki

Aaron Kangas, 23, on tänä kesänä parantanut ennätystään jo kolme kertaa. Viime viikolla hän lennätti moukarinsa 79,05 metrin päähän Espoon Leppävaaran gp-kisan ringistä. Sen ansiosta Kangas on moukarikisan ennakkosuosikki.

– Totta kai nyt on tavoitteena, että saisin sen ensimmäisen (aikuisten Suomen mestaruuden).

Kommentoi

Palvelut