Samu Torsti pyöritteli kotona peukaloita ja pelasi golfia, kun kilpailijat etsivät harjoittelupaikkaa

Torsti on aloittanut harjoittelun Ruotsin alppimaajoukkueen mukana, minkä avulla hän hakee uralle uutta nostetta. Korpion, 21, kilpailukausi päättyi tammikuussa huoleen omasta terveydestä. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Alppihiihtäjä Samu Torstin viiden kuukauden lajiharjoitukseton jakso päättyi viime viikolla, kun Torsti haki viiden päivän ajan tuntumaa suksiin Norjassa. Perjantaina Torsti palautteli muiden alppi- ja freestylemaajoukkueiden urheilijoiden kanssa vesiurheilukeskuksessa Espoon Keilaniemessä, mutta ensi tiistaina suuntana on taas Norja.

– Kun loukkaantumisia ei ole ollut, niin ei ole kymmenessä vuodessa tullut yhtään pakotettua taukoa. Tauko on virkistänyt mieltä, ja nyt on taas virtaa kuin pienessä pojassa, Torsti sanoi.

Torstin mukaan viiden kuukauden laskutauon jälkeen tuntuma suksiin löytyi yllättävän nopeasti. Aikaa vanhan tason löytymiseen meni puolitoista päivää. Siitä huolimatta pitkä laskutauko huoletti vielä keväällä ajoittain.

– Kun on sosiaalinen media, niin informaatiota saa paljon. Muilla tuntui olevan kauhea kiire päästä mäkeen samalla, kun mä pyörittelin kotona peukaloita. Kyllä sitä vähän mietti, että onkohan tämä oikea ratkaisu.

Huhtikuussa kesäharjoittelun aloittanut Torsti on käyttänyt kesän itsensä kuntoon laittamiseen, mutta aikaa on kulunut entistä enemmän myös golfkentällä.

– 13 taitaa olla nyt. 12:ssa kävi, mutta sitten tuli pari heikompaa kierrosta, Torsti kertaa golftasoituksensa kehittymistä.

Ruotsista uusi huippu uralle

Torsti on aloittanut harjoittelun Ruotsin alppimaajoukkueen mukana, minkä avulla hän hakee uralle uutta nostetta. Yhteistyö mahdollistaa Torstille paremmat edellytykset huippu-urheilijan elämään.

– Päivittäisessä tekemisessä tulevat ne suurimmat edut. Sitä haettiin, että päästään oikeanlaisiin rinteisiin ja arjen laatu pysyy maailman kärjen standardeissa.

Vaasalaislähtöinen laskija sanoo sopeutuneensa ruotsalaisten sekaan hyvin, vaikka peruskoulun kielikylvyn opit eivät olekaan kantaneet aivan aikuisiälle asti.

– Se (hyvä ruotsin kielen taito) on vahva stereotypia, ja moni ei-vaasalainen kaveri pitää minua suomenruotsalaisena. Vähän siinä on ollut kielen, ei välttämättä oppimista, mutta pientä ruostetta, Torsti nauraa.

Torstin kisakauden pitäisi alkaa lokakuussa Itävallan Söldenissä.

– Hirveän kaukaiseltahan se vielä tuntuu, vaikka aikaa on kaksi kuukautta.

Nella Korpion terveydentila on vihdoin hallinnassa

Alppihiihtäjä Nella Korpion, 21, kilpailukausi päättyi tammikuussa huoleen omasta terveydestä. Mystisten vatsaoireiden diagnosoitiin lopulta liittyvään autoimmuunisairaus Sjögrenin oireyhtymään. Lääkehoidoista toipuva Korpio on viettänyt kesänsä Turussa.

– Kesä on mennyt erilaisiin toipumisratkaisuihin keskittymiseen. Turussa olen majaillut ja tehnyt sellaisia harjoituksia, mitä kroppa antaa myöten. Paluulle ei ole mitään päivämäärää. Tämä on hidaste, joka ei kuitenkaan vaikuta isoon kuvaan uralla, Korpio sanoi perjantaina alppimaajoukkueen kesäpäivillä Espoossa.

Korpion kilpailutauko voi venyä jopa vuoden mittaiseksi, pahimmassa tapauksessa sen ylikin. Pelko lajitaitojen kadottamisesta ei kuitenkaan jyskytä takaraivossa.

– Olen aina ollut hyvä löytämään suksilla perustuntuman nopeasti. Se on eri asia, milloin löytyy piikkikunto, mutta sitä on turha stressata nyt. Kun sen aika tulee, niin niiden ongelmien ratkomisessa olemme hyviä, Korpio uskoo.

Kesällä on ollut myös aikaa harrastaa, ja Korpio onkin ehtinyt kalaan. Harrastus vaatii samaa kärsivällisyyttä kuin kilpailukuntoon palaaminen, mutta kohti isoa palkintoa edetään pienten onnistumisten kautta.

– Mato-ongella tuli mökillä melkeinpä eniten saalista, mutta pari haukea olen saanut. Ehkä myöhemmin voin toteuttaa haaveeni aidon lohen saamisesta.

Kommentoi

Palvelut