Bayern-pelaajien oli vaikea ymmärtää ylivoimaansa – Barcelona jäi täysin saksalaisjyrän alle

Robert Lewandowski juhli Bayern Münchenin kuudetta maalia. AFP / LEHTIKUVA

STT

Bayern Münchenin ottama 8–2-voitto Barcelonasta hämmästytti myös saksalaisjoukkueen pelaajia. Bayern oli ylivoimainen myöhään perjantai-iltana pelatussa jalkapallon Mestarien liigan puolivälierässä ja marssi välieriin.

– Tiesimme, että Barcelonaa vastaan ei ole koskaan helppoa, mutta tämä on uskomaton tulos. Tätä on vaikea ymmärtää, Bayernin puolustaja Joshua Kimmich ihmetteli ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:lle.

Joillekin saksalaisen jalkapallon ystäville ottelu saattoi tuoda mieliin vuoden 2014 MM-kilpailuiden välierän, missä Saksa nuiji Brasilian maalein 7–1. Bayernin perjantaisen avauskokoonpanon pelaajista maalivahti Manuel Neuer, puolustaja Jerome Boateng ja keskikenttämies Thomas Müller olivat avauskokoonpanossa myös kuusi vuotta sitten.

Müller aloitti perjantain ottelussa maalitalkoot aivan kuin kuusi vuotta sittenkin. Barcelonaa vastaan hän viimeisteli vielä toisenkin kerran, kun hän teki 4–1-maalin avausjaksolla. Myös Philippe Coutinho teki kaksi maalia.

Müller joutui odotetusti vastaamaan Brasilia-välierään viittaaviin kysymyksiin.

– 7–1-voitossa Brasiliasta emme hallinneet peliä yhtä paljon kuin nyt. Olimme kyllä hyviä, mutta tänä iltana tapa jolla dominoimme, oli brutaali, Müller tuumi AFP:lle.

"Vuosisadan voitto"

Saksalaislehti Bild hehkutti verkkosivuillaan voittoa vuosisadan voitoksi.

– Olemme tietysti erittäin euforisia. Tämä on jotain erityistä. Ymmärrämme tämän todennäköisesti vasta lähipäivinä, keskikenttäpelaaja Leon Goretzka puhalteli lehden mukaan.

Aiemmin tällä viikolla saksalaisjoukkue Leipzig ja ranskalaisjätti Paris Saint-Germain raivasivat tiensä välieriin. Myöhään tänä iltana Manchester City ja Lyon pelaavat viimeisestä välieräpaikasta.

Keskustelu

Palvelut