Northug: "Poliisi löysi luotani kokaiinia"

Petter Northug lopetti hiihtouransa vuonna 2018. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Entinen maastohiihtotähti Petter Northug kulkee nyt kohusta toiseen. Ajonopeusvalvontaa tehneet poliisit pysäyttivät Northugin torstai-iltana, ja tapahtumaketju johti kotietsintään, missä poliisit löysivät kokaiinia norjalaisen luota.

– Olen tehnyt suuren virheen, Northug kirjoitti Instagramissa.

Uutistoimisto NTB:n mukaan Northug ajoi Oslon ulkopuolella 168 kilometrin tuntivauhtia alueella, missä oli 110 kilometrin tuntivauhdin rajoitus.

Poliisit epäilivät Northugin ajokuntoa ja pidättivät hänet, että hänelle voidaan tehdä verikokeet. Pidätyksen yhteydessä norjalainen menetti ajokorttinsa, ja hänen kotinsa joutui tutkinnan kohteeksi. Poliisi vapautti 34-vuotiaan Northugin vielä illan aikana, mutta entinen hiihtosuuruus tiesi mokanneensa pahasti.

– Poliisi löysi kodistani pienen määrän huumeita. Se on kokaiinia. Olen epätoivoinen ja pelkään, mitä tulevaisuus tuo mukanaan, Northug kirjoitti.

Northug alleviivasi olevansa surullinen ja pettynyt itseensä.

– Tiedän, että tästä tulee oikeusjuttu ja otan vastuun seurauksista.

Kärähti ratista kuusi vuotta sitten

Poliisipiirin edustaja Tom Sandberg vahvisti NTB:lle, että kuljettaja vapautettiin testien ja kotietsinnän jälkeen. Poliisi odottaa verikokeen tuloksia.

Northugin asianajaja Halvard Helle ei kommentoinut asiaa.

– Viittaan Petterin Instagram-julkaisuihin, ja minulla ei ole muuta kommentoivaa, Helle kertoi norjalaisille tiedotusvälineille.

Vuonna 2018 hiihtouransa lopettanut Northug on törttöillyt autolla aiemminkin. Vuonna 2014 hän rysäytti ulos tieltä alkoholin vaikutuksen alaisensa. Aiemmin tänä vuonna hän oli oikeudessa elämäkertaansa liittyen, kun malli Aylar Lie vaati Northugilta korvauksia kirjan sisällöstä. Lie hävisi oikeudenkäynnin.

Hiihtourallaan Northug lykki kaksi olympiakultaa ja 13 MM-kultaa.

Kommentoi

Palvelut