Barcelona-suuruus Pique vaati seuraltaan muutoksia historiallisen ryöpytyksen jälkeen – "Olen valmis lähtemään ensimmäisenä"

Barcelonan puolustajasuuruuden Gerard Piquen mukaan seura tarvitsee muutoksia. AFP / LEHTIKUVA

STT

Barcelonan puolustajasuuruus Gerard Pique myönsi Bayern Münchenille kärsityn murskatappion jälkeen, että seuran pitää tehdä lähiaikoina isoja muutoksia edustusjoukkueensa toimintaan. Bayern järjesti Lissabonissa pelatussa Mestarien liigan puolivälierässä yhden viime vuosien suurimmista selkäsaunoista kansainvälisessä jalkapallossa, kun se pieksi Barcelonan 8–2.

– Olemme saavuttaneet pohjan. Eikä tämä ole ensimmäinen, toinen eikä edes kolmas kerta. Me emme ole oikealla tiellä, Pique sanoi BBC:n mukaan .

Barcelona antoi tammikuussa potkut päävalmentajalleen Ernesto Valverdelle, jonka paikan otti Quique Setien. Setienin johdolla Barcelonan tulokset olivat kuitenkin ailahtelevia, ja koronatauon jälkeen joukkue menetti Espanjan liigan mestaruuden pääkilpailija Real Madridille.

– Seura tarvitsee muutoksia. En puhu ainoastaan valmentajan tai pelaajien tasosta, vaan seuran rakenteeseen pitää tehdä muutoksia kaikilla osa-alueilla. Meidän on tuotava uutta verta muuttaaksemme joukkueen dynamiikkaa, ja tarvittaessa minä olen valmis lähtemään ensimmäisenä, Pique, 33, sanoi.

Bayern-tappion myötä Barcelona on pudonnut nöyryyttävällä tavalla Mestarien liigasta nyt kolmena vuonna peräkkäin. Viime vuonna Barcelona putosi finaalista, kun Liverpool kaatoi joukkueen välierien toisessa osaottelussa 4–0. Sitä edellisenä vuonna Barcelona putosi puolivälierävaiheessa häviämällä toisen osaottelun AS Romaa vastaan 0–3.

Bayernin voiton kruunasi ottelun lopussa kaksi maalia tehnyt Philippe Coutinho, joka pelaa Bayernissa lainasopimuksella Barcelonasta. Coutinho siirtyi vuonna 2018 Liverpoolista Barcelonaan massiivisella 160 miljoonan hintalapulla, mutta katalonialaisseura lähetti brasilialaistaiturin Saksaan täksi kaudeksi.

Dominoivampi esitys kuin Brasiliassa

Murskavoitto hämmästytti myös Bayernin pelaajia.

– Tiesimme, että Barcelonaa vastaan ei ole koskaan helppoa, mutta tämä on uskomaton tulos. Tätä on vaikea ymmärtää, puolustaja Joshua Kimmich ihmetteli ottelun jälkeen uutistoimisto AFP:lle.

Joillekin saksalaisen jalkapallon ystäville ottelu saattoi tuoda mieliin vuoden 2014 MM-kilpailuiden välierän, jossa Saksa nuiji Brasilian maalein 7–1. Bayernin perjantaisen avauskokoonpanon pelaajista maalivahti Manuel Neuer, puolustaja Jerome Boateng ja keskikenttämies Thomas Müller olivat avauskokoonpanossa myös kuusi vuotta sitten.

Kaksi maalia tehnyt Müller joutui odotetusti vastaamaan Brasilia-välierään viittaaviin kysymyksiin.

– 7–1-voitossa Brasiliasta emme hallinneet peliä yhtä paljon kuin nyt. Olimme kyllä hyviä, mutta tänä iltana tapa jolla dominoimme, oli brutaali, Müller tuumi AFP:lle.

Aiemmin tällä viikolla saksalaisjoukkue Leipzig ja ranskalaisjätti Paris Saint-Germain raivasivat tiensä välieriin. Bayern kohtaa ensi viikon välierässä voittajan otteluparista Manchester City–Lyon.

Kommentoi

Palvelut