Rinteen kiri oli vastaansanomaton myös 800 metrillä, Kuivisto juoksi jälleen Kalevan kisojen tuplamestariksi

Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne otti kaksi näyttävää kirivoittoa Kalevan kisoissa. Sunnuntaina hän otti 1 500 metrin mestaruuden jatkoksi uran ensimmäisen mestaruuden 800 metrin matkalla.

– Tuplamestaruus on se hienoin juttu. Jahtasin sitä jo viime vuonna. Toki myös ensimmäinen mestaruus 800 metriltä tuntuu hienolta, Rinne huokaili kilpailun jälkeen.

Juhlavasta saavutuksesta olisi sopinut nauttia kunniakierroksella, mutta Rinnettä ujostutti.

– En kehdannut lähteä kunniakierrokselle yksin, Rinne tunnusti.

Molemmat keskimatkat juostiin huolellisesti Rinteen haaveiden mukaisesti.

– Nyt pelkäsin lähinnä sitä, että olisi lähdetty tosi rauhallisesti, Rinne paljasti.

Rinne palautui 1 500 metristä ja 800 metrin alkueristä niin hyvin, että henkinen paine oli hankalinta. Hän aisti voittajasuosikin paineet, mutta onnistui käsittelemään ne ilman ahdistusta.

– Osaan kääntää tällaiset asiat aika hyvin, vaikka tunsin vähän kakkien odottavan minulta voittoja. Siinä mielessä tuntui, ettei minulla ollut näissä kisoissa kuin hävittävää.

Rinteen voittoaika oli 1.50,14. Matkan nelinkertainen Suomen mestari Ville Lampinen kiri maaliin toisena ajassa 1.50,53. HKV:n Benjamin Lee oli kolmas ajalla 1.50,81.

Mestaruutta puolustanut Markus Teijula ennätti toipua vaivoistaan finaalivireeseen, mutta jäi kilpailussa viidenneksi.

Kuivisto karkasi muilta ensimmäisessä kaarteessa

Porvoon Akilleksen Sara Kuivisto ratkaisi Kalevan kisoissa 800 metrin juoksun jo ensimmäisessä kaarteessa. Kuivisto tavoitteli soolovedolla 2.02:n alitusta, karkasi muilta lähtökiihdytyksessä ja tuli ylivoimaisena voittajana maaliin ajassa 2.03,24.

Kuivisto täydensi juoksussa keskimatkojen neljännen peräkkäisen tuplamestaruutensa Kalevan kisoissa.

– Olen ihan tyytyväinen. Alku oli hiukan liian kova, mutta juoksu tuli silti hyvin loppuun. Ei tullut mitään pahaa katkeamista, Kuivisto totesi.

Kuivisto juoksi ensimmäisen kierroksen aikaan 59,33, vaikka tavoitteena oli noin 60,5 sekunnin avauskierros. Väliaika 600 metrissä oli 1.31,01.

– Olot olivat hyvät, mutta yksin ei ole helppo juosta. Nyt toisen kierroksen takasuora meni vähän hitaasti, Kuivisto kertoi.

Kauden jatkoa Kuivisto selvittelee lähipäivinä. Ruotsi-ottelu vaikuttaa epätodennäköiseltä. Ulkomailla olisi tarjolla kilpailuja, mutta Kuivisto päättää matkoistaan koronatilanteen mukaan.

Turun Urheiluliiton Viola Westling otti SM-hopean ajalla 2.11,94 ja Lahden Ahkeran Ilona Mononen pronssin ajalla 2.12,46.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut