Lionel Messi pyörsi lähtöpäätöksensä ja jatkaa Barcelonassa – "En koskaan menisi oikeuteen Barcaa vastaan"

Lionel Messi jää pelaamaan pitkäaikaiseen seuraansa Barcelonaan. AFP / LEHTIKUVA

STT

Lionel Messin puolitoista viikkoa kestänyt Barcelona-siirtosaaga päättyi perjantaina jalkapallotähden antamaan erikoishaastatteluun jalkapallosivusto Goalille . Messi kertoi haastattelussa pelaavansa Barcelonassa myös ensi kaudella.

Argentiinalaistähden mukaan ainoa tie ulos katalonialaisseurasta olisi ollut oikeustaisto, johon Messi ei halunnut ryhtyä. Messi, 33, on edustanut Barcelonaa 20 vuotta.

– En koskaan menisi oikeuteen Barcaa vastaan, koska se on seura, jota rakastan. Seura antoi minulle kaiken siitä lähtien, kun saavuin tänne, Messi sanoi.

– Se on elämäni seura, olen tehnyt elämäni täällä.

Messi antoi haastattelussa kovaa kritiikkiä Barcelonan puheenjohtajalle Josep Maria Bartomeulle. Messi oli luullut, että hänen sopimuksessaan oli optio, jonka myötä hän voi lähteä seurasta. Barcelona ilmoitti kuitenkin, että optio umpeutui 10. kesäkuuta.

Tuolloin Espanjassa pelattiin koronaviruksen takia vielä täydellä tohinalla liigaotteluita.

– Ajattelin ja olin varma, että minulla oli vapaus lähteä. Puheenjohtaja sanoi aina, että kauden lopussa voin päättää, pysynkö täällä vai en. Mutta hän ei pitänyt sanaansa, Messi sanoi.

Argentiinalaisen siirrossa oli tähtitieteellinen 700 miljoonan euron ulosostopykälä, josta Barcelonan seurajohto piti tiukasti kiinni.

– Se on syy, miksi aion jatkaa seurassa. Puheenjohtaja kertoi minulle, että ainoa tapa lähteä oli maksaa 700 miljoonan euron pykälä, ja se on mahdotonta.

Näköalatonta seurajohtamista

Barcelona kärsi elokuun puolivälissä nöyryyttävän 2–8-tappion Bayern Münchenille Mestarien liigan puolivälierässä, mutta lähtemisaikeet olivat virinneet Messin mielessä jo pidempään.

– Tämä oli vaikea vuosi. Kärsin paljon harjoituksissa, otteluissa ja pukukopissa. Kaikki oli todella vaikeaa ja harkitsin uusia tavoitteita. Luulin, että Barcelona-aikani on ohi. Olin siitä todella pahoillani, koska olen aina sanonut haluavani päättää urani täällä.

Barcelona jäi viime kaudella ilman pokaaleja. Joukkueen päävalmentajaksi tuli Mestarien liigan nöyryytyksen jälkeen hollantilainen Ronald Koeman.

Messi antoi Barcelonan seurajohdolle vielä lisää rapaa urheilupuolen epäonnistumisista.

– Täällä ei ole pitkään aikaan ollut mitään projektiin viittaavaa. He yrittävät aina vain tukkia aukkoja.

"En tiedä, mitä tulee tapahtumaan"

Messin sopimus Barcelonassa kattaa vielä ensi kauden. Espanjan liigakausi alkaa reilun viikon päästä, mutta Barcelona pelaa ensimmäisen ottelunsa vasta 27. syyskuuta. Joukkue pyrkii korjaamaan kurssinsa Koemanin johdolla.

Tyytymättömyydestään huolimatta Messi aikoo tehdä parhaansa uuden valmentajan alaisuudessa.

– Sanoin aikaisemmin, että emme voi voittaa Mestarien liigaa. Nyt en tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Uusi valmentaja ja uudet ideat ovat hyvä asia, mutta sitten pitää nähdä, miten joukkue vastaa huutoon ja pystymmekö kilpailemaan vai emme.

– Pystyn sanomaan vain sen, että pysyn Barcelonassa ja tulen tekemään parhaani joukkueen hyväksi.

Messi on tehnyt Barcelonalle ällistyttävät 634 maalia ja voittanut seurassa 34 pokaalia.

Kommentoi

Palvelut