Jääkiekon pelaajayhdistys tyrmää Liigan puheenjohtajan puheet poikkeuspykälästä – "Lomautukset eivät tule kyseeseen"

STT

Suomen Jääkiekkoilijat ry eli pelaajayhdistys ei hyväksy mahdollisia lomautuksia alkavan jääkiekkokauden aikana. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi torstaina Ylelle , että seura tai seurat, jotka joutuvat vaikeuksiin kesken koronakauden, voivat poikkeuspykälän takia ajaa toimintansa ja kulunsa alas. Tämä tarkoittaisi käytännössä lomautuksia seuroissa.

Esitys poikkeuspykälästä tehdään lokakuun alun osakaskokouksessa, ja Hiltunen uskoo esityksen menevän läpi.

– Pelaajayhdistys muistuttaa, että liigaseurat ovat sitoutuneet tiettyihin taloudellisesti merkittäviin velvoitteisiin, kuten muun muassa määräaikaisiin työsopimuksiin, joista ne eivät pääse eroon omaehtoisella kauden keskeyttämisellä talousvaikeuksien tai toiminnan alasajon takia. Tällaisissa tilanteissa esimerkiksi lomautukset eivät tule kyseeseen, pelaajayhdistyksen tiedotteessa kirjoitetaan.

Pelaajayhdistyksen mukaan Liigan suunnitelmista ei tiedotettu sille etukäteen, vaan uutinen tuli tiedoksi yhdistykselle ja pelaajille median kautta. Pelaajayhdistys toivoo tiedotteessaan avoimempaa vuorovaikutusta Liigan suuntaan.

– Tarvittaessa pelaajayhdistys ryhtyy oikeudellisiin toimiin varmistaakseen pelaajien sopimusten kuin myös lainsäädännön mukaiset oikeudet.

Liigan on määrä käynnistyä 1. lokakuuta.

Kommentoi

Palvelut