Lauri Markkasella todistettavaa alakanttiin menneen kauden jälkeen – Bullsin suomalaisjätti haluaa pysyä Chicagossa pitkään

Lauri Markkasella kolmas NBA-rupeama toi edelliskaudesta pudotusta kaikissa isolle pelaajalle tärkeissä tilastokategorioissa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Chicago Bullsin kausi NBA-koripalloliigassa oli kehno, eikä joukkueen suomalaistähdelläkään ihan odotusten mukaisesti mennyt. Nyt Lauri Markkanen kuitenkin lähtee ammattilaisuransa neljänteen kauteen määrätietoisella ajatuksella: pomppu takaisin alavireisen vuoden jälkeen.

– Ajattelimme olevamme parempia viime kaudella, mutta totta kai katson itseänikin. Kauteni meni jotensakin alakanttiin, Markkanen toteaa seuran sivuilla .

– Voin pelata enemmällä energialla ja olla parempi levypallopelissä, ja tuo ajaa minua eteenpäin. Ajoi tänä kesänäkin, olen tehnyt kovasti hommia, odotan tulevaa kautta innolla ja voin tehdä comebackin.

NBA:ssa on vuosikymmenten saatossa totuttu pitämään pelaajan kolmatta vuotta sellaisena, jonka jälkeen nähdään jo, minkälainen ura pelaajalle on luvassa. Markkasella kolmas NBA-rupeama toi edelliskaudesta pudotusta kaikissa isolle pelaajalle tärkeissä tilastokategorioissa.

– Tämä oli henkisesti uusi kokemus minulle, ja voin oppia siitä. Tunnen olevani kypsempi. Ja tiedän, että ihmiset eivät odota alakanttiin menneen kauden jälkeen minulta suuria. Omat odotukseni ovat kuitenkin korkeammalla kuin koskaan. Minun on näytettävä ihmisille, että voin tulla takaisin eikä tuo alavireinen kausi painanut minua lyttyyn.

– Haluan todistaa kaikkien (kriitikoiden) olleen väärässä.

Sopimusasiat eivät mielessä

Neljäs kausi on Markkaselle tärkeä myös sen suhteen, missä ura jatkuu. Tuleva kausi päättää hänen tulokassopimuksensa, ja edessä on joko jatkosopimus tai mahdollinen uuden seuran etsintä vapaana pelaajana. Markkanen itse toivoo, että muuttoa ei tule eteen.

– En huolehdi (sopimuksesta), annan agenttini hoitaa asiaa seurajohdon kanssa. Haluan pysyä Chicagossa pitkään, se on tärkein tavoitteeni.

Ja jos suomalaisjätti Bulls-paidassa on pitkään, olisi tietysti mukavampaa voittaakin joskus vielä. Markkasen aikana Bullsin voittoprosentti on ollut surkea 31,0, eikä pudotuspeleihin ole ollut mitään asiaa.

– Kun katsoo joukkuettamme paperilla, meillä pitäisi olla erittäin hyvä porukka. Olen luottavainen siitä, mihin suuntaan olemme menossa. Se kokemus jota (uusi) valmentaja Billy Donovan tuo, tehnee meistä hyviä, Markkanen uskoo.

– Valmentajan kanssa keskusteltuani luotan siihen, että hän pyrkii saamaan pelaajista heidän vahvuuksiaan irti. Viime kaudella välillä tuntui, että minua käytettiin vain pelin levittämiseen. Billy vähän kuin kysyi minulta, minne haluan palloa ja mitä haluan pallon kanssa tehdä. Joten odotan innolla työntekoa hänen kanssaan.

Kommentoi

Palvelut