KalPan ja Kärppien tämän viikon ottelukalenterit tyhjentyivät

Jääkiekkoliigan kärkisijoista taistelevan Oulun Kärppien viime viikonlopun ja tämän viikon suunnitelmat menivät uusiksi joukkueessa perjantaina todetun koronavirustartunnan vuoksi, mutta joukkue ei jäänyt surkuttelemaan tilannetta.

Vaikka yhdessä ei voi harjoitella, pelaajat pitävät itsensä kunnossa omatoimisilla harjoituksilla, joita kodin lisäksi saa tehdä myös ulkoilmassa, tosin tiukkojen rajoitusten puitteissa.

– Emme saa mennä ihmisten ilmoille, mutta halutessaan voi käydä ulkona pyörälenkillä ja juoksulenkillä. Pitää kuitenkin mennä sinne, missä ei ole muita ihmisiä, STT:n maanantaiaamuna tavoittama päävalmentaja Mikko Manner muistutti.

Kärpät pelasi vielä viime perjantaina Kuopiossa, kunnes sai tiedon tartunnasta. Positiivisen testituloksen antanut joukkueen jäsen oli ollut sivussa joukkueen toiminnasta jo keskiviikosta lähtien flunssaoireiden vuoksi.

Liiga joutui mylläämään kalenteriaan, kun lauantaille merkitty Kärpät–TPS, tämän viikon tiistain Kärpät–HPK ja perjantain JYP–Kärpät piti siirtää. Maanantaina iltapäivällä Kärpät kertoi toisesta tartunnasta, joten myös joukkueen lauantaille kaavailtu KalPa-kotiottelu piti siirtää karanteenin pidentyessä 26. lokakuuta asti.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri katsoi kolmentoista KalPan pelaajan altistuneen koronavirukselle perjantain ottelussa ja asetti heidät karanteeniin 26. lokakuuta asti. Kärpät-ottelun lisäksi KalPan tämän viikon peleistä myös ottelut KooKoota ja SaiPaa vastaan piti siirtää.

Harjoittelu uusiksi

Harjoittelun saralla Manner kertoi joukkueen olevan nyt alkutekijöissään karanteenijaksonsa aikana.

– Viikon mittaan selviää esimerkiksi se, että onko mahdollista aloittaa pienryhmäharjoittelu ja päästä pala kerrallaan jäälle, Manner tuumi ennen kuin tiesi toisesta tartunnasta.

Ennen liigakauden alkamista esimerkiksi Mikkelin Jukurit ja Hämeenlinnan Pallokerho olivat karanteenissa eikä normaali harjoittelu ollut mahdollista. Kumpikin joukkue aloitti kauden neljällä peräkkäisellä tappiolla. Manner ei usko viikon tauon sotkevan joukkueen peliä.

– Jos viime peliin vertaa, niin en ainakaan usko, Manner naurahti ja viittasi KalPalle kärsittyyn 1–5-tappioon.

– Ihmiset ovat erilaisia ja reagoivat eri tavoin taukoon. Pieni palauttava tauko voi jopa johtaa siihen, että liike on parempaa sitten kun pääsemme taas pelaamaan.

Mannerin mukaan pelit ovat niin tiukkoja, että on vaikea arvioida, mistä lopputulos johtuu ja mikä yhteisharjoittelu- tai pelitaukojen merkitys tulokselle on.

– Jokainen peli, jonka pääsemme pelaamaan, on etuoikeus, Manner muistutti.

Liiga kertoi maanantaina, että perjantailta siirtyvän JYP–Kärpät-ottelun tilalla JYP isännöi Vaasan Sportia. Marraskuun 24. päivän JYP–Sport-ottelu vaihtuu otteluksi JYP–Kärpät.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut