Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mononen ankkuroi Hämeenlinnan Hiihtoseuran viestivoittoon – Laura Monosen piti vilkuilla taakse, mutta matka loppui kesken Anne Kyllösen kiriltä

Hämeenlinnan Hiihtoseuran kolmikko Anni Kainulainen, Maija Hakala ja Laura Mononen lykkivät voittoon maastohiihdon Suomen cupin naisten viestissä Vuokatissa.

Vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa Kainulainen toi Hämeenlinnan kolmikon ensimmäiseen vaihtoon viidentenä 6,5 sekuntia kärkitrio Mikkelin Hiihtäjien takana, mutta toisen osuuden hiihtänyt Hakala survoi neljän kilometrin taipaleensa vikkelästi ja nosti joukkueensa toiseksi.

Monosen ahnas päätösosuus riitti viestivoittoon, vaikka lauantain sprinttivoittaja Anne Kyllönen nostikin Kainuun Hiihtoseuran 5,2 sekunnin päähän. Vantaan Hiihtoseura oli kolmas ja jäi voittajista 9,9 sekunnin päähän.

– Oli aika tiukkaa eikä taakse ollut eroa montaa sekuntia. Vähän jännitti, ja helpoissa paikoissa piti katsoa taakse. Hyvä, että pystyin pitämään eron. Avausviestit ovat yleensä olleet tahmeita, mutta nyt oli kiva, Mononen ruoti Ylen televisiohaastattelussa.

Jäinen rata teki tepposet

Avausosuudella Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski kaatui, mutta urakoi kärkijoukon kiinni. Toisella osuudella Heini Hokkanen putosi voittotaistelusta ja jätti liikaa kirittävää Kyllöselle.

– Peesissä tultiin päälle ja suksien päälle. Siitä menin naamalleen. Rata oli aika jäinen, Alakoski ruoti haveria.

Hämeenlinnan aloittaja Kainulainen tiesi jo ladulla hässäkästä.

– Kuulin, että takana sattui jotain. Ensimmäisellä osuudella on tärkeintä, ettei epäonnistu. Muuten on sama onko ensimmäinen vai viides, kunhan tulee kärkijoukossa vaihtoon, Kainulainen sanoi.

Kainuun Hiihtoseura oli toisessa vaihdossa 15,3 sekunnin päästä kärjestä, mutta päivän nopein nainen Kyllönen lohkaisi kymmenen sekuntia pois. Vantaan Hiihtoseuran ankkuri Jasmi Joensuu jäi Kyllösestä 4,7 sekuntia ja ankkuroi joukkueensa kolmanneksi.

Mäki ei päästänyt Hakolaa peesiinsä: "Vapaa on hyvässä kulussa"

Pohti SkiTeamin Joni Mäki ei uskaltanut päästää Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaa peesiinsä vaan teki oman ratkaisun maastohiihdon Suomen cupin miesten viestin ankkuriosuudella Vuokatissa. Mäki karkasi kuuden kilometrin taipaleensa ensimmäisellä kahden kilometrin lenkillä ja ankkuroi voiton 7,4 sekunnin erolla ennen Hakolaa.

– Tänään oli sellainen keli, että oli vaikea ottaa kiinni. Päätin lähteä pitämään vauhtia alusta asti, ettei "Risto" pääse peesiin, Mäki ruoti Ylen televisiohaastattelussa vapaalla käytyä kilpailua.

Joel Ikonen toi Pohti SkiTeamin kärjessä ensimmäiseen vaihtoon. Heikki Korpela piti trion asemat seuraavalla kuuden kilometrin osuudella.

– Rauhallinen osuus tapahtumien ja vauhdin osalta, Ikonen niputti.

Hakolan lisäksi Jämin Jänteen kolmikossa sivakoivat Aku Nikander ja Markus Vuorela. Perttu Hyvärinen toi Puijon Hiihtoseuran maaliin kolmantena 25,2 sekuntia kärjestä, mutta parempikin sijoitus olisi saattanut olla tarjolla. Petteri Koivisto hiihti avausosuuden, ja Joonas Sarkkisen meno oli hyvää toisen osuuden kaatumiseen saakka.

– En osaa sanoa tarkkaan, mitä siinä tapahtui. Molemmin puolin oli miestä vierellä. Oma sauva jäi jalkojen väliin. Sain nousussa uuden sauvan, mutta tuli paljon turpiin, kun kaatui kovimmassa mäessä, Sarkkinen harmitteli.

Suomen cup jatkuu kahden viikon päästä Taivalkoskella, missä hiihdetään perinteisellä.

– Vapaa on hyvässä kulussa. Saa nähdä, miten pertsan sprintti lähtee Taivalkoskella, Mäki mietiskeli.