Ilveksen Mäkiniemi torjui liigauransa ensimmäisen nollapelin

Tamperelaisten viimeisenä lukkona torjui uransa ensimmäisen nollapelin pelannut Eetu Mäkiniemi. Lauri Heino / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Edellisissä kolmessa jääkiekkoliigan ottelussa 14 maalia omiin päästänyt Ilves terästäytyi lauantaina parempaan puolustuspeliin ja voitti KalPan 2–0. Tamperelaisten viimeisenä lukkona torjui uransa ensimmäisen nollapelin pelannut Eetu Mäkiniemi.

– Palasimme puolustamisessa perusasioihin ja tehtiin kimpassa hommia, tiivisti Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä.

Ilveksen menetettyä Lukas Dostalin Anaheimiin joukkueen maalivahdeilla Mäkiniemellä ja Ville Kolppasella on suuret saappaat täytettävänään. Edellisissä otteluissaan neljä ja viisi maalia päästänyt Mäkiniemi olikin nyt erinomainen.

– Edellisissä kolmessa ottelussa vastustaja sai maaleja liikaa vastahyökkäyksistä. Hyökkäsimme liikaa itse. Nyt oli teemana, että ensin pitää puolustaa todella tarkasti ennen kuin edes ajatellaan hyökkäämistä, Mäkiniemi sanoi.

Myös Mäkiniemen virkaveli Samu Perhonen oli todella hyvä. Hän torjui kaksi Ilveksen läpiajoa, ensin Teemu Lepauksen toisen erän alussa ja sitten Matias Maccellin yrityksen aivan saman erän päätössekunneilla.

– Maalivahdin kannattaa tuollaisissa tilanteissa yrittää vain olla tiellä ja antaa hyökkääjän tehdä aloite, Perhonen sanoi.

Kommentoi

Palvelut