Sport voittaa vihdoin myös kotonaan

Lauantaina Sportin kokoonpanoon kiilasi Mika Partanen, jolla on tältä kaudelta kokemusta Suomi-sarjasta, KHL:stä ja nyt myös Liigasta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Seppo Hautala / STT

Vaasan Sport alkaa pikku hiljaa päästä vauhtiin myös jääkiekon Liigan kotiotteluissa. Lauantaina Lahden Pelicans aloitti hyvin, mutta menetti kahden maalin johtonsa ja ottelu päättyi Sportin 3–2-voittoon voittomaalikisassa.

Ei päivää, ettei uutta pelaajaa olisi Sportin kokoonpanossa. Lauantaina kokoonpanoon kiilasi Mika Partanen, jolla on tältä kaudelta kokemusta Suomi-sarjasta, KHL:stä ja nyt myös Liigasta.

Päävalmentaja Risto Dufva sijoitti Partasen Turo Asplundin ja Janne Keräsen seuraksi, jossa torstaina pelasi ensimmäisen pelin Sportissa Michael Keränen. Voidaan siis puhua sopeuttamisketjusta.

Pelin olemuksesta näki melko pian, ettei monta maalia tulla näkemään. Sen lisäksi, että molemmissa maaleissa pelasi huipputason maalivahti, myös hyvät maalipaikat olivat vähissä.

Waltteri Merelän tekemä Pelicansin 2–0-maali tuli, kun kiekko ilmestyi kuin tyhjästä Merelän mailan lapaan.

– Kieltämättä tilanne tuli aika nopeasti, mutta onneksi olin hereillä, Merelä tuumi maalistaan.

Maali oli Merelän toinen tällä kaudella ja varmasti auttoi ainakin henkisellä puolella.

– Isoimmat odotukset ovat itsellä, mutta ei tässä auta mököttää, sillä joukkue on kuitenkin voittanut, Merelä muistutti.

Kommentoi

Palvelut